Spring til hovedindhold

Forslag

Kvinde dømt i omfattende sag om skattesvig

Der blev i dag sat punktum i en omfattende, ældre sag om kvinde, der hjalp et stort antal personer med at give skattemyndighederne fejlagtige oplysninger via Tast Selv-systemet.

Retten i Roskilde idømte i dag en 34-årig kvinde fra Køge fængsel i et år og seks måneder for en lang række tilfælde af skattesvig.

Retten besluttede samtidigt at straffen skulle være betinget på grund af sagens alder. Kvinden blev ud over frihedsstraffen også idømt en tillægsbøde på 2,4 mio. kroner.

Kvinden var tiltalt for at have hjulpet et stort antal personer med at indtaste fejlagtige informationer i Skattestyrelsens Tast Selv-system, så de enkelte dermed fik skattefordele, som de ikke var berettigede til.

Kvinden blev i maj fundet skyldig i 117 forhold om skattesvig for samlet cirka 2,4 mio. kroner. Hun havde under sagen forklaret, at det var andre, der stod bag selve svindlen, men den forklaring tilsidesatte retten. Selve strafudmålingen blev dog udsat til i dag, da man afventede færdiggørelse af en mentalerklæring.

Kvinden var tiltalt for i alt 765 forhold af skattesvig. Anklagemyndigheden valgte under retssagen af processuelle hensyn kun at føre vidner vedr. knap 125 af forholdene for at bevise kvindens fremgangsmåde. Men retten mente ikke, at man kunne dømme hende i de øvrige forhold, når der ikke var ført vidner for alle de mange forhold. Derfor skete der kun domfældelse for de 117 forhold.

Et meget stort antal af de 765 personer har efterfølgende selv måtte stå til ansvar ved skattemyndighederne eller ved domstolene for de fejlagtige skatteoplysninger.

Kvinden valgte at modtage dommen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

26. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Festivaltid er også tyveritid

Med ganske få og enkle råd kan man som festivalgæst gøre meget for at undgå, at man bliver udsat for tyverier.

20. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Sigtelser udvidet mod 22-årig mand

Ved et retsmøde fik ung mand, der tidligere er dømt for blufærdighedskrænkelse, forlænget sin fængsling og der kom samtidigt nye sigtelser mod ham.

18. juni 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Etablering af midlertidigt militært område i Kalundborg

En del af havnen og vandområdet ud for i Kalundborg bliver midlertidigt militært område fra onsdag 19. juni 2024.