Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

14. januar 2021 13:08

Lastbil fuld af fejl måtte blive holdende

Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi afholdt onsdag den 13. januar kontrol sammen med Færdselsstyrelsen, hvor især én dansk lastbil sprang i øjnene.

Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi afholdt onsdag den 13. januar kontrol sammen med Færdselsstyrelsen

Betjente fra Tungvognscenter Øst kontrollerer lastbiler på Karlslunde Rasteplads. Lastbilerne på billedet fik lov at køre videre uden anmærkninger. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

 

Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi havde onsdag eftermiddag fra kl. 15 en fælles kontrol med Færdselsstyrelsen. 

Politiets seks biler fik lastbilerne ind fra motorvejen til standsning på Karlslunde Rasteplads, Greve i både nord- og sydgående retning. 

Især én dansk lastbil med tilkoblet sættevogn gav betjentene panderynker, siger Henrik Fobian, der er leder af Tungvognscenter Øst. 

”Der var tydeligvis ikke helt styr på tingene, og vi kan på stedet konstatere, at det kræver en større efterforskning for at komme til bunds i netop denne sag,” fortæller politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

Forkerte nummerplader

Ved kontrollen opdagede betjentene, at lastbilens sættevogn ikke var synet, og derfor blev nummerpladerne inddraget. Efter lidt efterforskningsarbejde kunne politiet dog også konstatere, at de nummerplader, der sad på selve lastbilen, tilhørte en anden lastbil, siger Henrik Fobian. 

”Da vi tjekkede lastbilens stelnummer, kunne vi se, at nummerpladerne var taget fra en anden lastbil,” siger lederen af Tungvognscenter Øst. 

Det betyder, at der ikke er betalt vejbenyttelsesafgift og forsikring på køretøjet, og så fik lastbilen altså ikke lov at køre videre. Desuden havde vognmanden ikke meddelt tilladelse til godskørsel for fremmed regning hos Færdselsstyrelsen. 

Førerkort i takograf

Ved undersøgelse af takografen viste det sig, at der ikke var isat chaufførens personlige førerkort. 

”De sidste 28 dage har der ikke været isat førerkort i takografen, så vi kan ikke vide, hvem der har ført lastbilen. Desuden var de generelle køre-hviletidsregler ikke overholdt, og begge dele kan altså udløse store bøder til både vognmand og chauffører,” siger Henrik Fobian. 

Chaufførens chaufføruddannelsesbevis var udløbet, og politiet skal nu efterforske de mange sager om blandt andet manglende førerkort og køre-hviletider. Der kan formentlig blive tale om en frakendelse af kørekortet på baggrund af de mange overtrædelser, men det er endnu for tidligt at fastslå. 

Der blev under kontrollen samlet set fundet tre sager med fejl og mangler, to sager med lastbiler, hvor dimensionerne var større end tilladt, seks sager om farligt gods, tre overtrædelser af lov om godskørsel og 20 sager om køre-hviletider. 

Det blev i alt standset 32 tungvogne, hvoraf 18 var udenlandske. 
 

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere nyheder

5. marts 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Bestik, smykker og sølvgenstande fundet i Roskilde

Politiet har fået indleveret en stor mængde sølvbestik, sølvgenstande og smykker, som var nedgravet i en skov i Roskilde. Nu efterlyses ejermanden.

25. februar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Opholdsforbud forlænges yderligere på adresser i Jyderup og i Gundsømagle nord for Roskilde

Midt- og Vestsjællands Politi har igen besluttet at forlænge det tidligere udstedte opholdsforbud på to adresser i henholdsvis Jyderup og i Gundsømagle nord for Roskilde. Opholdsforbuddet forlænges indtil torsdag den 11. marts 2021 kl. 17.00.

11. februar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Opholdsforbud forlænges på adresser i Jyderup og i Gundsømagle nord for Roskilde

Midt- og Vestsjællands Politi har besluttet at forlænge det tidligere udstedte opholdsforbud på to adresser i henholdsvis Jyderup og i Gundsømagle nord for Roskilde. Opholdsforbuddet forlænges indtil torsdag den 25. februar 2021 kl. 17.00.