Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

26. januar 2022 18:15

Mand varetægtsfængslet efter den nye stalkinglov

En mand blev i dag varetægtsfængslet som mistænkt for overtrædelse af den nye stalking-bestemmelse i straffeloven,

Kun 26 dage efter at den nye paragraf om stalking trådte i kraft, blev en mand anholdt af Midt- og Vestsjællands Politi og efterfølgende fængslet efter den nye bestemmelse. 

- Det sender et klart signal om, at chikane og uønskede henvendelser kan være en voldsom belastning for den person, det går ud over, og det er noget, som politiet og domstolene tager meget alvorligt. Det er anklagemyndighedens vurdering, at kontakten har haft en sådan karakter og intensitet, at der er grundlag for at sigte ham for at overtræde den nye bestemmelse i straffeloven om stalking, siger senioranklager Astrid Scheibel.

- Jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i, at der var begrundet mistanke om, at den pågældendes handlinger har karakter af stalking, siger hun videre.

Manden er sigtet for adskillige overtrædelser af straffelovens § 242 om stalking ved flere gange at have kontaktet sin tidligere samlever, som han har tilhold mod at kontakte. Den nye bestemmelse om stalking trådte i kraft 1. januar 2022. Det følger af lovgivningen, at udgangspunktet for overtrædelse af straffelovens stalkingbestemmelse er ikke under 40 dages ubetinget fængsel i førstegangstilfælde. 

Manden nægtede sig ved grundlovsforhøret skyldig i sigtelserne og tog forbehold for kære af kendelsen om varetægtsfængslingen.

Retten nedlagde navneforbud i sagen.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.