Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

14. august 2020 10:26

Midt- og Vestsjællands Politi indfører opholdsforbud i to parker i Roskilde

Opholdsforbuddet gælder i Folkeparken og Byparken i Roskilde fredag den 14. august fra kl. 12.00-24.00.

Roskilde Politistation

I forbindelse med introforløb på en række uddannelsesinstitutioner, herunder gymnasierne i Roskilde, er det politiets erfaring, at mange – særligt unge mennesker – forsamles i Byparken og Folkeparken i Roskilde den 14. august 2020 for at feste og herunder indtage alkohol. 


Ved samme begivenhed sidste år var der 1000-1500 personer forsamlet i de to parker. For at undgå en gentagelse af dette i år med dertilhørende risiko for spredning af coronavirus/Covid-19 indfører Midt- og Vestsjællands Politi et tidsbegrænset opholdsforbud i Byparken og Folkeparken gældende fredag den 14. august 2020 fra kl. 12 til kl. 24.

”Jeg er overbevist om, at de unge mennesker og deres forældre har lyttet til myndighederne, og at mange derfor ikke har tænkt sig at møde op i Byparken og Folkeparken i dag fredag – også uden et opholdsforbud. Vi har dog fået henvendelser fra bekymrede borgere og rektorer på flere uddannelsesinstitutioner i Roskilde om, at nogle unge måske alligevel overvejer at feste i parkerne. Vi har efter en samlet vurdering derfor besluttet at indføre et tidsbegrænset opholdsforbud for at forebygge spredning af coronavirus”, siger fg. politidirektør Lene Sørensen og slutter:

”Der vil blive opsat skilte, der informerer om opholdsforbuddet, og politiet vil være til stede sammen med medarbejdere fra kommunen for at vejlede borgerne om, at der er opholdsforbud, og hvad det betyder. Vi har selvfølgelig bødeblokken med, men den håber vi ikke, at der bliver brug for.”

Politiet vil samtidig være opmærksom på andre steder, hvor særligt unge og festglade mennesker typisk samles, når solen skinner. 

Politiet er i dialog med uddannelsesinstitutionerne, som hjælper med at sprede budskabet om det midlertidige opholdsforbud.

 

Må gerne passere, men ikke tage ophold

Et opholdsforbud betyder, at det er ulovligt at tage ophold et givent sted, og en overtrædelse af opholdsforbuddet kan straffes med bøde på 2.500 kroner. 

 

Man må dog gerne bevæge sig i området, hvis der er tale om almindelig færden det pågældende sted, for eksempel en gåtur igennem det berørte område for at komme fra A til B.

 

Lovgivning

Opholdsforbuddet er nedlagt efter § 10 i bekendtgørelse nr.  af 8. juni 2020 om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler i forbindelse med håndtering af covid-19 som ændret ved bekendtgørelse nr. 1126 af 2. juli 2020.

 

Opholdsforbud Byparken i Roskilde

Opholdsforbud Folkeparken Roskilde

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.