Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

25. januar 2022 06:31

Mindre kriminalitet i Midt- og Vestsjælland i 2021

For fjerde år i træk falder antallet af anmeldte straffesager hos Midt- og Vestsjællands Politi. Politidirektøren glæder sig over udviklingen.

Borgerne i Midt- og Vestsjællands politikreds oplevede mindre kriminalitet, i året der gik. Ser man på straffesagsområdet, så var der 9,6 procent færre anmeldelser sammenlignet med 2020.

Det er især antallet af indbrud, der er faldet markant. Men også når det gælder tyveri, hærværk og røveri, er der sket et fald.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi ser, den positive udvikling fortsætter. Der er formentligt mange årsager til, at udviklingen går i den rigtige retning, men det er et resultat, som både politiet og borgerne kan glæde sig over, siger politidirektør Jørgen Bergen Skov.

Det er fjerde år i træk, at antallet af anmeldte forbrydelser falder i politikredsen. 

Store dele af året var præget af corona, der bød på perioder med nedlukning af nattelivet og øget brug af hjemmearbejde. Det har utvivlsomt bidraget til det lavere antal anmeldelser. Men samtidigt er borgernes øgede opmærksomhed på selv at forhindre indbrud også et vigtigt element – Midt- og Vestsjællands Politi har således det næsthøjeste antal nabohjælpere af alle politikredse.

Kun på to områder er der registreret et stigende antal anmeldelser. Dels på sædelighedsområdet, som er præget af et enkelt omfattende sagskompleks, hvor en person bosiddende i politikreden er mistænkt for at stå bag et stort antal krænkelser via internettet. Og dels på narkotikaområdet, hvor politikredsen modtager et stigende antal anmeldelser fra Toldstyrelsen i Køge. 

Antallet af sager om økonomisk kriminalitet er faldet en smule – med i alt 2,8 procent. 

- Vi er fortsat udfordret af, at nye kriminalitetsområder er i vækst. Vi har i politiet i disse år en stor opgave med at dæmme op for de svindlere, der forsøger at snyde sig til andres penge ved at kontakte dem over telefon eller computer. Det er fortsat en prioritet for os, siger politidirektøren. 

Det faldende kriminalitetsbillede gælder stort set hele politikredsen. Kun i Stevns og Lejre kommuner har man oplevet mindre stigninger. I begge tilfælde skyldes stigningen, at der har været flere sager om overtrædelse af særlovgivningen, herunder køretøjer, der ikke har været til syn, samt overtrædelse af polititilhold. 
 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere nyheder

25. januar 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Punktum i omfattende sag om narkohandel på sociale medier

En sag fra Køge om narkohandel via Snapchat endte onsdag med domme på op til fire år og ni måneders fængsel. I alt 14 personer har nu haft deres sager for retten.

24. januar 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Tre fængslet i sag om grov vold i kriminelt miljø

En 22-årig mand blev udsat for grov vold og efterladt stærkt medtaget foran sygehuset i Køge. Nu er tre mænd fængslet.

12. januar 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet gennemfører bølge af anholdelser af eftersøgte

Siden årsskiftet har Midt- og Vestsjællands Politi gennemført en aktion for at finde eftersøgte personer – og aktionen fortsætter lang tid endnu.

Forslag