Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

25. januar 2022 06:31

Mindre kriminalitet i Midt- og Vestsjælland i 2021

For fjerde år i træk falder antallet af anmeldte straffesager hos Midt- og Vestsjællands Politi. Politidirektøren glæder sig over udviklingen.

Borgerne i Midt- og Vestsjællands politikreds oplevede mindre kriminalitet, i året der gik. Ser man på straffesagsområdet, så var der 9,6 procent færre anmeldelser sammenlignet med 2020.

Det er især antallet af indbrud, der er faldet markant. Men også når det gælder tyveri, hærværk og røveri, er der sket et fald.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi ser, den positive udvikling fortsætter. Der er formentligt mange årsager til, at udviklingen går i den rigtige retning, men det er et resultat, som både politiet og borgerne kan glæde sig over, siger politidirektør Jørgen Bergen Skov.

Det er fjerde år i træk, at antallet af anmeldte forbrydelser falder i politikredsen. 

Store dele af året var præget af corona, der bød på perioder med nedlukning af nattelivet og øget brug af hjemmearbejde. Det har utvivlsomt bidraget til det lavere antal anmeldelser. Men samtidigt er borgernes øgede opmærksomhed på selv at forhindre indbrud også et vigtigt element – Midt- og Vestsjællands Politi har således det næsthøjeste antal nabohjælpere af alle politikredse.

Kun på to områder er der registreret et stigende antal anmeldelser. Dels på sædelighedsområdet, som er præget af et enkelt omfattende sagskompleks, hvor en person bosiddende i politikreden er mistænkt for at stå bag et stort antal krænkelser via internettet. Og dels på narkotikaområdet, hvor politikredsen modtager et stigende antal anmeldelser fra Toldstyrelsen i Køge. 

Antallet af sager om økonomisk kriminalitet er faldet en smule – med i alt 2,8 procent. 

- Vi er fortsat udfordret af, at nye kriminalitetsområder er i vækst. Vi har i politiet i disse år en stor opgave med at dæmme op for de svindlere, der forsøger at snyde sig til andres penge ved at kontakte dem over telefon eller computer. Det er fortsat en prioritet for os, siger politidirektøren. 

Det faldende kriminalitetsbillede gælder stort set hele politikredsen. Kun i Stevns og Lejre kommuner har man oplevet mindre stigninger. I begge tilfælde skyldes stigningen, at der har været flere sager om overtrædelse af særlovgivningen, herunder køretøjer, der ikke har været til syn, samt overtrædelse af polititilhold. 
 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

5. december 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 5. december 2023

15-årig anholdt for groft overfald i p-hus, sovende bilist måtte bæres ud af bil og ældre kvinder svindlet i Kalundborg. Læs døgnrapporten.

24. november 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Politikontrol af dyrevelfærd førte til straksaflivninger

For anden gang på en måned har myndighederne sigtet en landmand fra Vestsjælland for forholdene på hans gård.

19. november 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Eksplosion på adresse i Holbæk

Politiet vil gerne høre fra personer, der natten til søndag har set noget mistænkeligt i Holbæk