Spring til hovedindhold

Forslag

Mistænkte i skudsager i Køge fremstilles i grundlovsforhør

Syv mænd fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som mistænkte for roller i skudsagerne i Køge i januar måned.

Patruljebil uden personer i

Midt- og Vestsjællands Politi er nu i den afsluttende fase af den anholdelses- og ransagningsaktion, der blev indledt torsdag morgen i Køge-området, og som var rettet mod mistænkte i skudsager, der fandt sted i Køge i slutningen af januar 2020.

Anholdelsesaktionen medførte anholdelse af 10 mænd og én kvinde i alderen 19 – 49 år og med tilknytning til Køge-området. Anholdelserne skete både på de mistænktes bopæle eller opholdssteder, medens andre mistænkte blev anholdt i forskellige arrresthuse og fængsler, hvor de befandt sig i forvejen som frihedsberøvede af andre årsager.

Kl. 11.00 vil syv mænd i alderen 19-40 år blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling. Retsmødet vil fra anklagemyndighedens side blive begæret afholdt for lukkede døre.

- Vi har siden de to skudepisoder i Køge efterforsket intensivt for at finde ud af, hvem der konkret kan mistænkes for at have en rolle i skudepisoderne, udtaler vicepolitiinspektør Jacob Olsen, der leder efterforskningen.

De resterende anholdte og deres roller vil efter afhøringerne blive vurderet af politiet og anklagemyndigheden til afgørelse af, hvorvidt de skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.

Tryghedsskabende tilstedeværelse i Ellemarken

Personale fra lokalpolitiet vil i dag i tidsrummet kl. 12.00 – 16.00 være til stede ved supermarkedet Meny, Gymnasievej, Køge, som en tryghedsskabende indsats i området. Politiet vil gerne tale med borgere og beboere, hvis der måtte være emner af utryghedsskabende karakter, som de ønsker at drøfte med politiet. Også tip eller oplysninger i anledning af skudsagerne i Køge hører politiet gerne om.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere nyheder

20. maj 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Borgernes tips har nu ført til fem års fængsel for narkosalg på Stevns

Tips til lokalbetjenten på Stevns har nu ført til, at en 50-årig kvinde fra Stevns er idømt fem års fængsel og en 57-årig mand fra Stevns er idømt fem år og seks måneders fængsel for salg af amfetamin i lokalområdet.

20. maj 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Tre mænd anholdt efter voldeligt optrin i Køge

Midt- og Vestsjællands Politi har anholdt tre mænd på hhv. 28, 31 og 41 år, der sættes i forbindelse med et opgør på Marksvinget i Køge tirsdag eftermiddag kort før kl. 14. Den 28-årige blev stukket med en kniv i maveregionen i forbindelse med opgøret og er blevet behandlet på sygehuset.

10. maj 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet efterforsker knivstikkeri

Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker et knivstikkeri, hvor den forurettede blev fundet med knivstik i armen ved Parkvej i Køge.

Afvis cookies