Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

16. september 2019 18:06

Ny visitationszone i Hundige

Efter en række episoder omhandlende to bandegrupperinger i flere politikredse indfører Midt- og Vestsjællands Politi visitationszone i Hundige/Greve.

Visitationszone 160919

Ny visitationszone i Gersagerparken, Askerødbebyggelsen, Hedelunden og Valhallen i Hundige/Greve. Den er gældende de næste 14 dage frem til mandag den 30. september 2019 klokken 12.00.

Politidirektør Svend Larsen har bestemt, at politiet i ovennævnte periode skal have udvidet mulighed for at foretage stikprøvevisitationer i et område, der er afgrænset af følgende veje i bebyggelsen: Godsvej fra jernbanestrækningen, Hundigevej, indkørsel til Hundigevej nr. 38, markskellet før beboelsen frem til Godsvej ved indkørsel til Godsvej nr. 105, Godsvej frem til Lille Vejleå, Lille Vejleå/Ishøj Sø, sti til Hundigevej, Hundigevej og jernbanestrækningen fra Hundigevej via Hundige St. til Godsvej. Se kort.

Baggrunden for beslutningen om etablering af visitationszone er, at der efter politiets vurdering er en forøget risiko for, at der i området foretages strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred og velfærd.

Der er ved vurderingen lagt vægt på, at der efter politiets vurdering aktuelt verserer en voldelig konflikt mellem to kriminelle grupperinger i København og Hundige/Greve, hvilket allerede lokalt har ført til flere voldelige sammenstød, herunder en skudepisode på adressen Over Bølgen i Greve den 11. september 2019. Det er politiets vurdering, at der pt. er en meget anspændt stemning i området, og at de implicerede grupperinger - og personer med tilknytning til disse - har adgang til våben. 

Det er derfor på baggrund af de seneste hændelser og efterforskning i den forbindelse politiets vurdering, at der foreligger en risiko for yderligere voldelige episoder.

Formålet med den målrettede indsats er at kontrollere, om nogen i området besidder eller bærer våben. Politiets indsats har til formål at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

 

Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi har ligeledes indført visitationszoner.

 

 

Pressen kan få yderligere informationer om visitationszonen ved henvendelse til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 2542 6210.



 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.