Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

30. august 2024 14:15

Politi kontrollerede forurenende varebiler

Tre varebiler og en lastbil blev afsløret i at manipulere med det udstyr, der skal begrænse forureningen.

I løbet af torsdag og fredag blev i alt 44 varebiler samt 1 lastbil kontrolleret for snyd med det forureningsbegrænsende udstyr. Det skete ved kontroller på rastepladsen ved Karlslunde og på transportcenteret i Høje Taastrup.

Der blev i alt fundet tre varebiler samt en lastbil, hvor der var manipuleret med enten Adblue-systemet eller med partikelfiltrene.

"Tidligere undersøgelser viser, at hvis der er manipuleret med partikelfiltrene, så forøges udledningen af de skadelige partikler med op til 1500 procent. Og hvis man frakobler Adblue-anlægget, der skal fjerne NOx-gasser fra udledningen, så kan udledningen stige med op til 8100 procent", fortæller politiassistent Martin Kristensen, der havde ansvaret for kontrolaktionen.

Alle fire køretøjer fik beslaglagt de manipulerede motorstyringsenheder, så firmaerne nu skal ud og anskaffe sig nyt udstyr. Derudover vil der være bøder på 5000 kroner på vej til varebilerne og 15.000 til lastbilen. Alle køretøjer er nu på værksted og må ikke køre videre, før de er lovliggjort. De tre af dem er udelandske og de kan først få tilladelse til at køre videre, når bøden også er betalt.

Kontrollen var planlagt at politiets landsdækkende enhed for operativ dyrevelfærd og tungvogn under Midt- og Vestsjællands Politi og havde assistance fra alle landets tre tungvognscentre. De kontrollerede køretøjer kom fra 12 forskellige lande.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

27. august 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Fejl på hver tredje bus ved stor kontrol

En større kontrol af busser fredag førte til sager på hver 3. bus, og i alt 10 busser blev indkaldt til syn. Flere svenske busser havde ikke styr på dokumentationen i forbindelse med buscabotage i Danmark.

23. august 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Tiltale i sag om voldtægt og krænkelser af kvinder

En 29-årig mand er netop blevet tiltalt i en sag om adskillige seksuelle krænkelser af kvinder.

23. august 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Dømt for indbrud over hele landet

To mænd er nu dømt for en stribe indbrud rundt omkring i hele landet.