Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

30. juli 2020 10:31

Politiet afslutter undersøgelser efter tidligere fund af død kvinde på Orø

En kvinde, der lørdag blev fundet død på Orø, var død af naturlige årsager. En opbrudt dør og en knust rude på findestedet stammede fra et indbrud, som to lokale drenge nu er sigtet for at have begået.

Roskilde Politistation

Midt- og Vestsjællands Politi er nu ved at afslutte sine undersøgelser i forbindelse med fundet af en død kvinde i et hus på adressen Kratvej 54, Gamløse, 4305 Orø, lørdag den 25. juli 2020.

Omfattende tekniske undersøgelser og en obduktion har indtil videre ikke med sikkerhed kunnet bekræfte identiteten på den afdøde kvinde. Politiet arbejder videre hermed ud fra en klar formodning om, at det er adressens kvindelige beboer, som er fundet død.

Obduktionen kunne i øvrigt klarlægge, at kvinden var død af naturlige årsager efter akut opstået sygdom. Retsmedicinerne fandt ingen indikationer på, at hun havde været udsat for en strafbar handling.

Retsmedicinerne vurderer, at kvinden kan have ligget død på stedet i op til flere uger.

Politiets og kriminalteknikeres undersøgelser på findestedet i lørdags afdækkede, at en dør var blevet brudt op, ligesom en rude fandtes knust, uden at der umiddelbart kunne findes en forklaring herpå i forbindelse med fundet af den afdøde beboer.

Efterforskning førte i den anledning til, at to lokale drenge på 14 og 16 år fra Orø kunne mistænkes for at have begået indbrud på kvindens bopæl. Begge drenge er nu sigtet og afhørt til indbruddet, som de begik for at stjæle pantflasker og i øvrigt uden kendskab til, at kvinden lå død på adressen.

Drengene blev afhørt om indbruddet i overværelse af deres værger og en repræsentant fra de sociale myndigheder i Holbæk kommune. Den 16-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når straffesagen skal afgøres, medens den 14-årige er under den kriminelle lavalder og derfor ikke kan straffes.

 

Politiets kontaktperson:

Vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard, mobiltlf. 41 93 93 68.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere nyheder

26. november 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet klar med nye oplysninger om mulig flugtbil efter skudsagen i Kalundborg

Politiet er nu klar med nye oplysninger om den afbrændte bil, der formentlig har relation til den skudepisode, der fandt sted i Kalundborg tirsdag i sidste uge, hvor to mænd blev dræbt og en hårdt såret.

24. november 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet kårer vinder af konkurrence om Sikker Samhandel

Allindelille Friskole i Ringsted har arbejdet hårdt og intenst med et projekt om sikker samhandel, og det mundede ud i en vindervideo, hvor de sætter fokus på én af faldgruberne ved at handle med andre på nettet.

19. november 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Fortsat intensiv efterforskning efter skudsagen fra Kalundborg

Politiet fortsætter den intensive efterforskning i skudsagen fra Kalundborg, hvor to mænd er afgået ved døden og den tredje fortsat indlagt på et sygehus. Ingen er anholdt eller sigtet i sagen.