Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

15. februar 2024 12:30

Politiet forlænger visitationszone i Holbæk

Den visitationszone, der blev etableret i Holbæk efter drabsforsøget i Apotekerhaven, forlænges nu med yderligere 14 dage.

Kort visitationszone Holbæk

Politiet vurderer, at der fortsat er en risiko for voldelige sammenstød mellem de to grupperinger, der i øjeblikket er i konflikt i Holbæk. På den baggrund vælger Midt- og Vestsjællands Politi at forlænge visitationszonen, som dækker store dele af Holbæk.

Den nuværende visitationszone blev etableret den 1. februar efter et drabsforsøg i Apotekerhaven.

"Det er vores klare opfattelse, at synlig polititilstedeværelse i byen kombineret med muligheden for at undersøge de personer og køretøjer, som færdes i området, er med til at lægge en kraftig dæmper på parternes muligheder for at optrappe konflikten", siger politiinspektør Brian Bang-Rasmussen.

Der blev i sidste uge gjort flere våbenfund i Ladegårdsparken og Vang-kvarteret, herunder flere pistoler.

"Det viser med al tydelighed, at der er tale om to voldsparate grupperinger. Derfor fortsætter vi med at lægge et markant tryk på dem. Vi har de seneste uger arbejdet målrettet på at få flest mulige personer fra de to grupperinger væk fra gaden, så de ikke kan indgå i den aktuelle konflikt", siger Brian Bang-Rasmussen.

Visitationszonen forlænges nu med yderligere 14 dage til 29. februar kl. 2000.

"De to grupperingers konflikt retter sig mod hinanden og ikke mod de øvrige borgere. I vores håndtering af visitationszonen, vil vi derfor fortsat have fokus rettet mod de personer, som er en del af konflikten og ikke mod de øvrige borgere, der bevæger sig i området", siger Brian Bang-Rasmussen.

 

Læs grundlaget for forlængelse af visitationszonen.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.