Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

11. december 2019 14:10

Polsk lastbilchauffør gemte magnet i underbukserne

Mandag d. 9. december 2019 var en politiassistent fra Midt- og Vestsjællands politi – Tungvogncenter Øst – ude og foretage kontrol af lastbiler på Køge Bugt Motorvejen.

Kontrol af lastbil

Modelfoto Foto: Thomas Tolstrup

Her standsede politiassistenten en polsk indregistreret lastbil med en 48-årig polsk mand bag rattet, som ved første gennemgang ikke havde begået nogen overtrædelser. Betjenten fattede dog alligevel mistanke om, at ikke alt var, som det skulle være, og derfor blev en større undersøgelse af føreren og lastbilen indledt.

 

Det viste sig herefter, at chaufføren havde anvendt en magnet til at snyde lastbilens takograf, og at han havde gemt magneten i underbukserne, for at politiet ikke skulle finde den. Det lykkedes dog ikke for ham at skjule magneten, og politiet mener at kunne bevise, at manden har anvendt magneten i alt tre gange.

Alt dette medførte en samlet bøde på 94.500 kr. og en påstand om, at chaufføren skal frakendes retten til at køre bil og lastbil i Danmark. Dette bliver dog først afgjort ved et retsmøde, som er planlagt til februar 2020.

 

Chaufføren erkendte ved afhøringen alle forholdene, og bøde samt omkostninger blev betalt samme dag.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.