Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

20. december 2022 13:13

Retten i Holbæk afsagde tirsdag dom i en sag om forsøg på terrorisme

To mænd og en kvinde blev alle idømt fængselsstraffe i en dom i Retten i Holbæk.

Retten i Holbæk

Retten fandt torsdag i sidste uge den ene af de tre tiltalte - en 35-årig mand fra Holbæk - skyldig i forsøg på terror ved manddrab og bombesprængning, terrorfinansiering og terrorfremme.

De to øvrige, en kvinde på 31 år og en mand på 37 år, der begge har familiemæssige relationer til den 35-årige, blev frifundet for den rejste tiltale for medvirken til forsøg på terror, men blev fundet skyldige i at have ydet økonomisk støtte ved at overføre beløb til en person tilknyttet Islamisk Stat.

Den 35-årige blev af retten straffet med 16 års fængsel, mens den 31-årige og den 37-årige fik hhv. 9 måneders og 6 måneders fængsel.
De tre har siddet varetægtsfængslede siden 6. februar 2021 i sagen, hvor i alt 13 personer har været fængslet i sagen. Sigtelserne mod de øvrige er tidligere frafaldet.

”Vi er ikke under sagen blevet klogere på, hvor et terrorangreb skulle finde sted, men vi er af den klare overbevisning, at vi med anholdelserne har forhindret, at et angreb blev ført ud i livet. Retten markerer med dagens strafudmåling, at der er tale om særdeles alvorlig kriminalitet”, siger specialanklager John Catre Nielsen og senioranklager Kirsten Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi, der har ført sagen.

På den 35-åriges adresse i Holbæk blev der blandet andet fundet kemikalier, den kunne anvendes til en bombe, skydevåben, ammunition og adskillige stålkugler.

De tre tiltalte har under sagen nægtet sig skyldige.

Retten bestemte samtidig, at de to mænd skal udvises af Danmark.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere nyheder

1. juni 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Endnu tre dømt i stor narkosag

To mænd og en kvinde blev torsdag ved Retten i Holbæk fundet skyldig i narkohandel og straffet med hhv ni og to gange fem års fængsel. Samlet er der nu idømt mere en 40 års fængsel til de tiltalte, som var en del af en større narkoring.

1. juni 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Risiko for køer på vejene ved dyrskue

Dyrskuet i Roskilde kan særligt fredag og lørdag give ekstra meget trafik på vejene i området

26. maj 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Kontrol af slikbutikker og kiosker med fokus på salg af ulovlige varer

Midt- og Vestsjællands Politi har i denne uge været på myndighedskontrol i slikbutikker og kiosker med fokus på salg af ulovlige varer. Politiet havde særlig fokus på salg af receptpligtig medicin og euforiserende stoffer.

Forslag