Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

20. december 2022 13:13

Retten i Holbæk afsagde tirsdag dom i en sag om forsøg på terrorisme

To mænd og en kvinde blev alle idømt fængselsstraffe i en dom i Retten i Holbæk.

Retten i Holbæk

Retten fandt torsdag i sidste uge den ene af de tre tiltalte - en 35-årig mand fra Holbæk - skyldig i forsøg på terror ved manddrab og bombesprængning, terrorfinansiering og terrorfremme.

De to øvrige, en kvinde på 31 år og en mand på 37 år, der begge har familiemæssige relationer til den 35-årige, blev frifundet for den rejste tiltale for medvirken til forsøg på terror, men blev fundet skyldige i at have ydet økonomisk støtte ved at overføre beløb til en person tilknyttet Islamisk Stat.

Den 35-årige blev af retten straffet med 16 års fængsel, mens den 31-årige og den 37-årige fik hhv. 9 måneders og 6 måneders fængsel.
De tre har siddet varetægtsfængslede siden 6. februar 2021 i sagen, hvor i alt 13 personer har været fængslet i sagen. Sigtelserne mod de øvrige er tidligere frafaldet.

”Vi er ikke under sagen blevet klogere på, hvor et terrorangreb skulle finde sted, men vi er af den klare overbevisning, at vi med anholdelserne har forhindret, at et angreb blev ført ud i livet. Retten markerer med dagens strafudmåling, at der er tale om særdeles alvorlig kriminalitet”, siger specialanklager John Catre Nielsen og senioranklager Kirsten Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi, der har ført sagen.

På den 35-åriges adresse i Holbæk blev der blandet andet fundet kemikalier, den kunne anvendes til en bombe, skydevåben, ammunition og adskillige stålkugler.

De tre tiltalte har under sagen nægtet sig skyldige.

Retten bestemte samtidig, at de to mænd skal udvises af Danmark.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.