Spring til hovedindhold

Forslag

Roskilde Festival 2019 - statistik fredag eftermiddag

Statistik over anmeldelser i forbindelse med Roskilde Festival 2019

Roskilde Festival

Midt- og Vestsjællands Politi offentliggør nu statistikken over antal anmeldelser modtaget i forbindelse med Roskilde Festival 2019.

Opgørelsen er udarbejdet fredag kl. 13.30.

Se statistik - klik på link: Roskilde_Festival_2019_Statistik_presse_fredag_050719

Politiet kan konstatere, at der i det seneste døgn ikke er modtaget yderligere anmeldelser om mulige sædelighedsforbrydelser.

Tendensen med flere sager om vold sammenlignet med sidste år er fortsat det seneste døgn, idet yderligere otte nye anmeldelser er modtaget siden i går, så politiet nu har registreret 17 anmeldelser om vold. På samme tidspunkt i festivalugen i 2018 havde politiet kun optaget syv anmeldelser om vold.

Til gengæld er mindre alvorlige sager om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen otte i år mod 11 sager i 2018.

Sagerne om slagsmål og uorden mv. kan ud fra fordelingen mellem de to sagstyper karakteriseres som en anelse alvorligere end sidste år, når sagerne om vold er stigende og sagerne om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen færre sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Antallet af sager inden for disse kategorier anser politiet dog ikke som alarmerende sammenholdt med det meget store antal gæster til Roskilde Festival.

Politiet henviser til vore døgnrapporter vedr. hændelser på Roskilde Festival 2019 for at få oplyst omstændighederne i de omtalte voldssager.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.