Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

27. juni 2019 10:28

Stor bøde til transportvirksomhed for beskæftigelse af udlændinge uden tilladelse

En transportvirksomhed fra Greve blev den 13. juni 2019 ved Retten i Roskilde idømt en bøde på 350.000 kr. for overtrædelse af udlændingeloven om beskæftigelse af udlændinge uden opholds- og arbejdstilladelse.

Retten i Roskilde

Tre ukrainske statsborgere var ansat ved en transportvirksomhed i Greve siden henholdsvis april, maj og juli måned 2018 frem til 14. november, hvor virksomheden fik besøg af myndighederne. Det endte med udvisning af de tre mænd og en stor bøde til virksomheden.

Den 14. november 2018 var Midt- og Vestsjællands Politi på besøg hos en transportvirksomhed sammen med Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) for undersøge virksomheden for social dumping.

Myndighederne traf på stedet tre ukrainske statsborgere, der arbejdede med transport og mekanikeropgaver for virksomheden og havde gjort det i flere måneder.

De tre arbejdere havde hverken opholdstilladelse eller arbejdstilladelse og blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt ophold og arbejde. De tre ukrainske statsborgere blev efter få dage dømt til udvisning af Danmark med indrejseforbud i to år.

Politiet: En god dom

Der var også en konsekvens for virksomheden, der havde haft dem ansat ulovligt.

Ved Retten i Roskilde den 13. juni blev virksomheden idømt en bøde på 350.000 kr. for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om forsætlig beskæftigelse af udlændinge uden opholds- og arbejdstilladelse med tilsigtet eller opnået økonomisk fordel.

”Vi er tilfredse med dommen, fordi den viser med al tydelighed, at det ikke kan betale sig at ansætte ulovlig arbejdskraft,” siger anklagerfuldmægtig Magnus Mølholm fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Transportvirksomheden udeblev fra hovedforhandlingen i retten, og sagen blev derfor i overensstemmelse med retsplejelovens regler behandlet, som om selskabet havde tilstået tiltalerne.

 

Pressens kontaktperson angående sagen

Magnus Mølholm, anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestsjællands Politi
61975821

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere nyheder

25. januar 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Punktum i omfattende sag om narkohandel på sociale medier

En sag fra Køge om narkohandel via Snapchat endte onsdag med domme på op til fire år og ni måneders fængsel. I alt 14 personer har nu haft deres sager for retten.

24. januar 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Tre fængslet i sag om grov vold i kriminelt miljø

En 22-årig mand blev udsat for grov vold og efterladt stærkt medtaget foran sygehuset i Køge. Nu er tre mænd fængslet.

12. januar 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet gennemfører bølge af anholdelser af eftersøgte

Siden årsskiftet har Midt- og Vestsjællands Politi gennemført en aktion for at finde eftersøgte personer – og aktionen fortsætter lang tid endnu.

Forslag