Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

26. november 2021 13:10

Ukrainsk chauffør gemte afløseren i køleskabet

Et par køleskabskolde førerkort er ikke nok, når du skal holde det kølige overblik i trafikken. Det må en ukrainsk chauffør erkende efter sit møde med politiet.

Stop politiet skilt

Arkivfoto.

førerkort

Tirsdag den 23. november var en patrulje fra Tungvogncenter Øst på patrulje på Køge Bugt Motorvejen, hvor patruljen foretog en rutinemæssig kontrol af en lettisk lastbil. 

 

Mistænkeligt kørselsmønster

Ved første gennemgang var alt, som det skulle være. Alligevel var der noget ved det kørselsmønster, der var registreret i takografen, som gjorde betjentene mistænksomme. 

De besluttede derfor at visitere den ukrainske chauffør og ransage lastbilen. Det skulle vise sig at være en god idé. 

 

Ekstra kort lå gemt i køleskabet

I lastbilens køleskab fandt betjentene en kortholder med 2 ekstra førerkort. Chaufføren erkendte, at han kendte til de to ekstra kort. 

Ved den efterfølgende gennemgang af al data på kortene kunne betjentene dokumentere, at det var én og samme chauffør, der stod bag kørslen på alle de fundne førerkort. Det betyder, at der er begået store overtrædelse af køre-/hviletiden. 

 

Sætter både sit eget og andres liv på spil

”Data på de forskellige førerkort viser, at chaufføren over et par dage havde kørt i over 35 timer uden at hvile sig tilstrækkeligt. En anden periode viste, at der højst var et dagligt hvil på 59 minutter. Det er dybt uansvarligt at køre på den måde, hvor man sætter både sit eget og andres liv på spil. Når man ikke er udhvilet, har man jo en langsommere reaktionstid, og når man så tilsætter en tonstung lastbil og høj fart, så har man en virkelig en dårlig kombination. Der skal ikke mange sekunders uopmærksomhed til, før det kan ende helt galt,” siger politikommissær Henrik Fobian, leder af Tungvognscenter Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Det er højst tilladt at køre i 10 timer, før man skal tage et hvil på mindst 9 timer.

Chaufføren har fået en bøde for overtrædelserne på 60.000 kr., og vognmanden har fået en bøde på 226.000, og det selvom lastbilen havde holdt stille i 15 dage ud af de 28 dage, betjentene kontrollerede. 

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere nyheder

19. september 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

To unge fængslet efter vanvidskørsel i weekenden

En 60-årig kvinde omkom søndag i et frontalt sammenstød på Vestsjælland. Det er politiets opfattelse, at to unge mænd forud for ulykken havde aftalt at køre om kap.

9. september 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Gennemgang af kemikalier og fyrværkeri i Kalundborg afsluttet

Politiet efterforsker nu, om opmagasineringen af kemikalier og fyrværkeri har været en overtrædelse af lovgivningen.

22. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Dømt for voldtægt af tre kvinder

Straffen blev seks års fængsel til en mand, der blev dømt for voldtægt af tre kvinder, hvoraf den ene blev bedøvet først i to tilfælde.

Forslag