Spring til hovedindhold

Forslag

National enhed for Særlig Kriminalitet

Nyhed

27. september 2022 12:56

29-årig får straksdom på syv års fængsel

En tilståelse af besiddelse og salg af heroin samt store mængder hash medførte tirsdag, at en 29-årig mand fik en lang fængselsstraf efter en straksdom.

Politilogo på patruljebil

Foto: Niclas Jessen

Efter en politiaktion den 26. september 2022 af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har en 29-årig mand tilstået at have besiddet og solgt fire kg heroin samt 210 kg hash.

Tilståelsen skete tirsdag i Retten i Odense, da den 29-årige blev fremstillet i Grundlovsforhør, hvorefter retten afsagde en strakdom i sagen og idømte den skyldige syv års fængsel.

Den 29-årige blev anholdt mandag på en adresse i Odense, da NSK ransagede stedet. Ransagningen fandt sted i forbindelse med en efterforskning af salg af narkotika på Fyn.

På adressen fandt politiet blandt andet en telefon med indhold, der dokumenterede den ulovlige handel med euforiserende stoffer.

Senioranklager ved NSK’s anklagemyndighed, Jhin Lee siger:

”Straksdommen viser, at bevisbyrden mod den dømte var uomgængelig. Det er tilfredsstillende at retten har idømt en lang fængselsstraf for handel med narkotika, der både er til skade for enkeltpersoner og samfundet som helhed.”

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) blev etableret den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Øko-nomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Krimina-litet. Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3).

 

NSK har ca. 1000 medarbejdere og er opbygget som en politikreds.

 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

8. december 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Opbevaring af kokain udløser fængselsdom på seks år og seks måneder

NSK har torsdag fået idømt en 38-årig mand fra Aarhus en ubetinget fængselsstraf på seks år og seks måneder for opbevaring af tre kg kokain med henblik på videreoverdragelse.

30. november 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Tredje tiltalte i stor narkosag fra Østjylland får 14 års fængsel

NSK har onsdag fået idømt en 33-årig mand 14 års fængsel for sin rolle i et større sagskompleks om indsmugling og videredistribution af narkotika i Østjylland og på Djursland.

28. november 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Formodet pirat kendt skyldig i at forvolde fare for danske soldater

En nigeriansk mand er kendt skyldig i at forvolde fare for danske udsendte soldater i Guineabugten.

Forslag