Spring til hovedindhold

Forslag

31-årig skal ti år i fængsel for narkotika og våben

En 31-årig mand fra Østjylland får ti års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse og for at arrangere indsmugling og videreoverdragelser af narkotika.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har mandag ved en tilståelsessag ved Retten i Randers fået idømt en 31-årig mand fra Østjylland ti års fængsel for at arrangere indsmugling og videresalg af hård narkotika og hash samt ulovlig våbenbesiddelse.
 

Den 31-årige har bland andet erkendt, at han i december 2021 og i marts 2022 arrangerede indsmugling og videreoverdragelser af i alt 4 kg kokain fra Holland til Danmark.

 

Derudover tilstod den 31-årige, at han i perioden fra januar 2021 til juni 2022 havde arrangeret overlevering af i alt 75 kg hash til en medgerningsmand med henblik på viderelevering til aftagere i Norge. En del af overdragelserne var arrangeret via anonymiserede profiler på den krypterede beskedtjeneste SKY ECC.

 

Den 31-årige blev desuden dømt for, at han i august 2022 var i besiddelse af en pistol, som NSK efterfølgende beslaglagde.

 

Den dømte blev anholdt i Montenegro 5. oktober 2022 som del af en større anholdelsesaktion mod et netværk af personer, der menes at stå bag indsmugling og videresalg af narkotika i Danmark og Norge. Han blev udleveret til Danmark i april 2023. Flere af de anholdte er nu idømt fængselsstraf.

I tillæg til fængselsstraffen blev den 31-årige idømt udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Specialanklager hos NSK, Morten Rasmussen, siger:

”I denne sag har NSK efter en omfattende efterforskning kunnet sætte ind over for et kriminelt netværk, der har indsmuglet og videreoverdraget store mængder narkotika. Jeg er tilfreds med dommen, som viser, at retten ser med stor alvor på indsmugling og videresalg af narkotika samt ulovlig våbenbesiddelse.”

 

Om National enhed for Særlig Kriminalitet

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden. 

Vi håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet og har egen anklagemyndighed, der fører vores straffesager. Vores efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor vores indsats har den største effekt.

De komplekse sager, som vi har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

Vi understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde. 

Vi er ca. 1.100 dedikerede medarbejdere. Vi har forskellige uddannelses- og erhvervsbaggrunde, som skaber en god dynamik og alsidighed i vores samarbejde og opgaveløsning.

NSK har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

 

 

 

 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

1. december 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Amfetaminhandler straffet med 14 års fængsel

En 41-årig mand har foruden en lang fængselsstraf fået konfiskeret en halv million kroner i udbytte for handel med store mængder amfetamin.

30. november 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Udfasning af 1.000-kroneseddel gør det sværere at hvidvaske

Hvidvask af kontanter og større kontanttransaktioner med penge fra kriminalitet bliver vanskeligere for kriminelle aktører med udfasning af 1.000-kronesedlen, vurderer National enhed for Særlig Kriminalitet.

22. november 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

38-årig idømt 15 års fængsel for indsmugling af hård narkotika

En 38-årig mand fra Fyn er idømt 15 års fængsel for at indsmugle store mængder heroin, kokain, amfetamin og hash samt besiddelse af kokain. Manden tilstod alle forhold.