Spring til hovedindhold

Forslag

62-årig får fem års fængsel for hvidvask af 145 millioner

En 62-årig mand er idømt fem års ubetinget fængsel efter at have tilstået hvidvask af ca. 145 millioner kroner. Hvidvasken er blandt andet sket gennem såkaldte fakturafabrikker.

En 62-årig mand fra Aarhus-området er ved en tilståelsessag i Københavns Byret idømt fem års fængsel for hvidvask af ca. 145 millioner kroner. Sagen er kørt af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Den dømte har erkendt, at han i en periode fra januar 2018 til februar 2023 har hvidvasket ca. 145 millioner kroner. Hvidvasken er sket i samarbejde med flere medgerningsmænd gennem forskellige virksomheder, blandt andet ved brug af falske fakturaer og tredjepartsbetalinger, der kunne sløre pengenes ulovlige oprindelse.

Retten har ud over fængselsstraffen konfiskeret ca. 2,9 mio. kroner fra den dømte. Beløbet vurderes at have været hans personlige udbytte fra de ulovlige transaktioner.

 

Den 62-årige blev sammen med flere andre anholdt ved en koordineret aktion i januar 2024. Én person er fortsat varetægtsfængslet i samme kompleks.

 

Specialanklager hos NSK Stig Paulsen siger:

 

”Jeg er tilfreds med dommen, og at den dømte har valgt at tilstå sin andel af overtrædelserne. Vi anser den dømte for at være en nøgleperson i et vidtforgrenet netværk af virksomheder og transaktioner, der har faciliteret hvidvask af store beløb.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende enhed, hvor de mest specialiserede kompetencer i politi og anklagemyndighed er samlet. Det gælder inden for organiseret kriminalitet, økonomisk kriminalitet og digital kriminalitet samt efterforskningsunderstøttelse. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

De komplekse sager, som NSK efterforsker og strafforfølger, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, bandekriminalitet, organiseret narkotikakriminalitet samt digital kriminalitet.

 

NSK understøtter desuden hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt, så enheden bedst muligt beskytter Danmark mod de største kriminalitetstrusler på både kort og lang sigt.

 

 

Der er cirka 1.200 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Aarhus, Fredericia, Randers, Karlslunde og København samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK bremser kokaintransportørnetværk

En 61-årig mand er torsdag blevet idømt 12 års fængsel for at have indført og videreoverdraget betydelige mængder kokain fra udlandet til Danmark.

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Politiet advarer om nyt selvtægtsfænomen i Danmark

Politiet har i løbet af de seneste uger set en række sager med videoer online, hvor mænd bliver hængt ud for at være pædofile og overfaldet. Personerne bag overfaldene er en del af et selvtægtsnetværk, som kalder sig 'Pedo hunters'. Fænomenet har været kendt i udlandet gennem længere tid, men er nu kommet til Danmark.

10. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To mænd tilstår besiddelse af 100 kilo kokain

Retten i Glostrup har idømt to mænd på 23 og 26 år 11 års fængsel, efter at de har tilstået at have været i besiddelse af i alt 100 kilo kokain.