Spring til hovedindhold

Forslag

47-årig mand dømt for overdragelse af 200 kg cannabis

National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har fået idømt en 47-årig mand 1 år og 9 måneders fængsel, da han mandag i Retten i Randers blev kendt skyldig i at have overdraget i alt ca. 200 kg cannabis med henblik på videresalg.

Den 47-årige mand er dømt for i januar og marts 2021 i Randers at have overdraget i alt 200 kg cannabis til en dansk lastbilchauffør med henblik på videresalg. Kriminaliteten skete i forening med flere medgerningsmænd, herunder en mandlig dansk lastbilchauffør, der efter overdragelsen indsmuglede narkotikaen til Norge, hvor det skulle sælges videre.
 
Lastbilchaufføren blev i en tilståelsessag i december 2021 idømt fire års fængsel for i perioden 2020 til september 2021 at have smuglet ca. 1,2 tons hash fra Danmark til Norge med henblik på videresalg.
 
Dagens dom er udløber af hovedsagen i sagskomplekset, der starter den 28. september 2022 og er berammet til 10 dage henover efteråret og vinteren ved Retten i Horsens. Her er den formodede bagmand tiltalt for smugling af i alt 24 kg kokain og 1,2 tons hash.
 
Specialanklager i NSK, Lise Hebsgaard, siger:
 
”Jeg er tilfreds med, at der med dagens dom er sat et punktum i denne del af sagen og ser nu frem mod efterårets sag mod den formodede hovedmand – en sag der er et resultat af en lang og grundig efterforskning, der har involveret politi i både Danmark og Norge.”

Den 47-årige mand modtog dommen.
 

Fakta om National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

Sagen er ført for retten af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som er etableret fra den 1. januar 2022.
NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). NSK har ca. 900 medarbejdere og er opbygget som en politikreds. (www.politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet)
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

18. august 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Kriminelt netværk idømt samlet 61 års fængsel i historisk straffesag

16 mænd er torsdag blevet idømt samlet 61 års fængsel for skatteunddragelse af særlig grov beskaffenhed, efter et kriminelt organiseret netværk bag en stor fakturafabrik er blevet optrevlet.

9. august 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

44-årig tilstår fremstilling af mindst 27 millioner ulovlige cigaretter

Som led i en omfattende sag om fremstilling af ulovlige cigaretter og særdeles grov svindel med tobaksafgifter har National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) fået idømt en ukrainsk mand millionbøde, fængselsstraf og udvisning af Danmark.

1. august 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

340 danske internetdomæner med relation til investeringssvindel er nu beslaglagt

National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har beslaglagt 340 danske domænenavne. Domænerne kan alle sættes i forbindelse med omfattende investeringsbedrageri, som efterforskes af NSK.

Forslag