Spring til hovedindhold

Forslag

Dømt for videresalg af 1,3 ton hash

En 44-årig mand fra Viby J er idømt fem års fængsel for at have besiddet og videresolgt i alt 1,3 ton hash.

National enhed for Særlig Kriminalitet

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i en tilståelsessag ved Retten i Aarhus fået idømt en 44-årig mand fra Viby J fem års fængsel for besiddelse og videresalg af 1,3 ton hash i en periode fra februar 2020 til marts 2021.

 

Videresalget er sket i samarbejde med flere medgerningsmænd, og arrangeret via de krypterede beskedtjenester EncroChat og SKY ECC

 

Den dømte blev sammen med flere andre anholdt ved en koordineret politiaktion 15. marts i år. Ved anholdelsen fandt NSK ca. 3,5 kg hash på mandens bopæl, som han ligeledes er dømt for at have været i besiddelse af.

 

Flere af de anholdte er tidligere dømt i sagskomplekset. Senest blev en 46-årig mand idømt 12 års fængsel for at arrangere indsmugling af store mængder kokain.

 

Retten har ud over fængselsstraffen blandt andet konfiskeret 2.500.000 kroner fra den dømte. Penge, der er udbytte fra hans kriminelle aktiviteter.

 

Specialanklager hos NSK, Jacob Gents, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, og at den dømte har valgt at tilstå sin del af sagen. Den omfattende efterforskning, der ligger til grund for dommen, har afdækket et organiseret netværk, som har indsmuglet og handlet med store mængder hash og hård narkotika.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden. 

NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager. 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde. 

Der er cirka 1.100 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Dømt for videresalg af 1,3 ton hash

12. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

62-årig får fem års fængsel for hvidvask af 145 millioner

En 62-årig mand er idømt fem års ubetinget fængsel efter at have tilstået hvidvask af ca. 145 millioner kroner. Hvidvasken er blandt andet sket gennem såkaldte fakturafabrikker.

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK bremser kokaintransportørnetværk

En 61-årig mand er torsdag blevet idømt 12 års fængsel for at have indført og videreoverdraget betydelige mængder kokain fra udlandet til Danmark.

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Politiet advarer om nyt selvtægtsfænomen i Danmark

Politiet har i løbet af de seneste uger set en række sager med videoer online, hvor mænd bliver hængt ud for at være pædofile og overfaldet. Personerne bag overfaldene er en del af et selvtægtsnetværk, som kalder sig 'Pedo hunters'. Fænomenet har været kendt i udlandet gennem længere tid, men er nu kommet til Danmark.