Spring til hovedindhold

Forslag

12 års fængsel for handel med kokain

En 46-årig mand fra Københavnsområdet, der var en central aktør i et organiseret narkotikanetværk, er idømt 12 års fængsel for sin rolle i organiseret indsmugling af i alt 52 kg kokain.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i en tilståelsessag ved Retten i Aarhus fået idømt en 46-årig mand fra Københavnsområdet 12 års fængsel for handel med i alt 52 kg kokain.

 

Den 46-årige erkendte i retten, at han i fire tilfælde i perioden fra november 2020 til marts 2021 sammen med flere medgerningsmænd indsmuglede i alt 52 kg kokain, der blev overdraget i blandt andet Østjylland. Indsmuglingerne og videresalget af kokainen blev arrangeret på det krypterede kommunikationsnetværk SKY ECC.

 

Flere personer er tidligere idømt lange fængselsstraffe i samme sagskompleks, herunder bagmanden, der blev idømt 17 års fængsel.

 

Specialanklager hos NSK, Lise Hebsgaard, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen. Den 46-årige indtog en helt central rolle i forhold til at få indsmuglet kokainen til Danmark, og derfor har han også været en vigtig brik i det kriminelle netværk. Dommen hviler på et længerevarende og omfattende efterforskningsarbejde og den understreger, at der slås hårdt ned på organiseret handel med hård narkotika.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden. 

NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager. 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde. 

Der er cirka 1.100 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

28. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Hvidvask og svindel i vekselbureau giver fængselsstraf og bøder

Hvidvask og forsøg på hvidvask af ikke under 14 millioner kroner og svindel med coronastøtte giver fængselsstraf og bøde til to mænd og vekselbureau.

21. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

24-årig får lang fængselsstraf for smugling og amfetamin-handel

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet et netværk bag handel med store mængder amfetamin. Alle tiltalte i sagen er nu dømt.

14. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Kokain- og våbenhandel giver 14 års fængsel

En 36-årig mand fra Odder er idømt 14 års fængsel efter at have tilstået omfattende handel med kokain og våben.