Spring til hovedindhold

Forslag

Fire mænd anholdt i sag om hvidvask af penge fra organiseret kriminalitet

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) anholdte tirsdag aften fire mænd i en sag om hvidvask af mindst 80 millioner kroner, der stammer fra organiseret kriminalitet.

De fire mænd blev anholdt tirsdag den 14. juni i tidsrummet fra klokken 17 til 19. Den ene blev anholdt i København, hvor han blev fundet i besiddelse af omkring tre millioner kroner, som han ifølge politiets mistanke skulle transportere til Sverige. 

To andre blev efterfølgende anholdt i hovedstadsområdet. Svensk politi foretog derudover en ransagning på en adresse i Malmø, hvor der yderligere blev fundet et anseeligt millionbeløb. Her blev den fjerde mand anholdt.

De anholdte mænd er i alderen fra 28 til 49 år, og de tilhører efter politiets opfattelse samme netværk, der har specialiseret sig i transport, smugling og hvidvask af penge. Der er tale om to syriske statsborgere, samt to svenske statsborgere med syrisk baggrund. 

Anholdelserne sker efter en efterforskning, hvor der har været et tæt samarbejde med det svenske politi og de svenske myndigheder.

De fire anholdte er sigtet for i perioden fra januar 2022 til anholdelsestidspunktet at have organiseret håndteringen af ikke under 80 millioner kroner.

”Vi har med anholdelserne slået til mod et netværk, der har specialiseret sig i transport og hvidvask af penge. I kampen mod den organiserede kriminalitet har vi fokus på alle de led, der indgår i de forskellige kriminalitetsformer. Og vi har med denne efterforskning ramt de kriminelle et af de steder , hvor det gør mest ondt. Endvidere har samarbejdet med svensk politi været utroligt positivt. NSK har løbende et tæt samarbejde med de svenske myndigheder, især i Øresundsregionen. Det er muligt, at de kriminelle har en forestilling om, at myndighederne bliver hægtet af, når de kører på tværs af grænsen, men som denne aktion viser, så er vi i stand til at agere hurtigt og effektivt i samarbejdet med de svenske myndigheder” siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra NSK.

Tre af de anholdte fremstilles i grundlovsforhør onsdag den 15. juni i Dommervagten i København med krav om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

Center for Organiseret Kriminalitet hører under National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som er etableret fra den 1. januar 2022. 

NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 

NSK har ca. 900 medarbejdere og er opbygget som en politikreds. (www.politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet)

Til pressen:

Pressen kan kontakte vicepolitiinspektør Torben Henriksen på tlf. 2542 6152.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig mand anholdt for organiseret salg af falske Apple-produkter

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag ransaget fem adresser og anholdt en 33-årig mand for at have solgt falske Apple-produkter.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Clear Channel betaler bøde på seks millioner

Clear Channel Danmark A/S betaler en bøde på seks millioner kroner for at have overtrådt konkurrenceloven ved at koordinere rabatsatser med en konkurrent på markedet for outdoor-annoncering.

16. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To dømt i sag om organiseret handel med amfetamin på togstationer

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet et netværk bag handel med store mængder amfetamin. Yderligere to personer i sagskomplekset er nu dømt.