Spring til hovedindhold

Forslag

Fire mænd anholdt i sag om hvidvask af penge fra organiseret kriminalitet

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) anholdte tirsdag aften fire mænd i en sag om hvidvask af mindst 80 millioner kroner, der stammer fra organiseret kriminalitet.

De fire mænd blev anholdt tirsdag den 14. juni i tidsrummet fra klokken 17 til 19. Den ene blev anholdt i København, hvor han blev fundet i besiddelse af omkring tre millioner kroner, som han ifølge politiets mistanke skulle transportere til Sverige. 

To andre blev efterfølgende anholdt i hovedstadsområdet. Svensk politi foretog derudover en ransagning på en adresse i Malmø, hvor der yderligere blev fundet et anseeligt millionbeløb. Her blev den fjerde mand anholdt.

De anholdte mænd er i alderen fra 28 til 49 år, og de tilhører efter politiets opfattelse samme netværk, der har specialiseret sig i transport, smugling og hvidvask af penge. Der er tale om to syriske statsborgere, samt to svenske statsborgere med syrisk baggrund. 

Anholdelserne sker efter en efterforskning, hvor der har været et tæt samarbejde med det svenske politi og de svenske myndigheder.

De fire anholdte er sigtet for i perioden fra januar 2022 til anholdelsestidspunktet at have organiseret håndteringen af ikke under 80 millioner kroner.

”Vi har med anholdelserne slået til mod et netværk, der har specialiseret sig i transport og hvidvask af penge. I kampen mod den organiserede kriminalitet har vi fokus på alle de led, der indgår i de forskellige kriminalitetsformer. Og vi har med denne efterforskning ramt de kriminelle et af de steder , hvor det gør mest ondt. Endvidere har samarbejdet med svensk politi været utroligt positivt. NSK har løbende et tæt samarbejde med de svenske myndigheder, især i Øresundsregionen. Det er muligt, at de kriminelle har en forestilling om, at myndighederne bliver hægtet af, når de kører på tværs af grænsen, men som denne aktion viser, så er vi i stand til at agere hurtigt og effektivt i samarbejdet med de svenske myndigheder” siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra NSK.

Tre af de anholdte fremstilles i grundlovsforhør onsdag den 15. juni i Dommervagten i København med krav om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

Center for Organiseret Kriminalitet hører under National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som er etableret fra den 1. januar 2022. 

NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 

NSK har ca. 900 medarbejdere og er opbygget som en politikreds. (www.politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet)

Til pressen:

Pressen kan kontakte vicepolitiinspektør Torben Henriksen på tlf. 2542 6152.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

9. august 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

44-årig tilstår fremstilling af mindst 27 millioner ulovlige cigaretter

Som led i en omfattende sag om fremstilling af ulovlige cigaretter og særdeles grov svindel med tobaksafgifter har National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) fået idømt en ukrainsk mand millionbøde, fængselsstraf og udvisning af Danmark.

1. august 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

340 danske internetdomæner med relation til investeringssvindel er nu beslaglagt

National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har beslaglagt 340 danske domænenavne. Domænerne kan alle sættes i forbindelse med omfattende investeringsbedrageri, som efterforskes af NSK.

27. juli 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Mand tilstår at have modtaget og videreoverdraget 12 kg kokain og får otte års fængsel

En omfattende efterforskning af organiseret narkotikakriminalitet i både Danmark og i udlandet har tirsdag eftermiddag ført til, at en 32-årig mand i byretten tilstod sin rolle og blev idømt otte års fængsel.

Forslag