Spring til hovedindhold

Forslag

Fire mænd bosiddende i Østjylland fremstilles i grundlovsforhør sigtet for besiddelse og salg af 18 kg hård narkotika

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har gennem en længere periode efterforsket en persongruppe, der mistænkes for narkotikahandel under særligt skærpende omstændigheder.

Det har i dag ført til en række anholdelser og ransagninger på flere forskellige adresser i Østjylland. 
 
De anholdte sigtes foreløbigt i forening for overtrædelse af straffelovens § 191 ved i foråret og sommeren 2020 at have været i besiddelse og solgt store mængder hård narkotika. 
 
De anholdte er fire mænd i alderen 28, 33, 38 og 42 år, og det forventes, at minimum tre af de fire mænd vil blive fremstillet ved Retten i Randers torsdag den 12. maj kl. 9:30. Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved fremstilling af de anholdte, og der kan derfor på nuværende tidspunkt ikke oplyses yderligere i sagen.

 
Pressekontakt

Ledende politiinspektør fra NSK Michael Kjeldgaard, telefon 50763068
 

 

FAKTA OM NSK

NSK blev etableret den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. 

Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. 

Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 

NSK har ca. 900 medarbejdere og er opbygget som en politikreds (https://politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet)
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

26. maj 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

30-årig mand får 14 års fængsel for at distribuere store mængder hård narkotika

En 30-årig mand har fået en langvarig fængselsstraf efter at have tilstået distribution af store mængder hård narkotika.

24. maj 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Lange fængselsdomme for handel med store mængder kokain

NSK har fået idømt to mænd fra Københavnsområdet lange fængselsstraffe på 11 og 9 og et halvt år. Mændene tilstod, at de havde besiddet og videredistribueret mellem 26 og 31 kilo kokain i København.

23. maj 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Videreoverdragelse af flere kilo kokain kostede syv års fængsel

En 35-årig mand fra Kosovo er blevet idømt syv års fængsel samt udvisning af Danmark for bestandig. Manden er dømt for at have videreoverdraget store mængder kokain som led i organiseret narkotikahandel.

Forslag