Spring til hovedindhold

Forslag

Fire mænd bosiddende i Østjylland fremstilles i grundlovsforhør sigtet for besiddelse og salg af 18 kg hård narkotika

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har gennem en længere periode efterforsket en persongruppe, der mistænkes for narkotikahandel under særligt skærpende omstændigheder.

Det har i dag ført til en række anholdelser og ransagninger på flere forskellige adresser i Østjylland. 
 
De anholdte sigtes foreløbigt i forening for overtrædelse af straffelovens § 191 ved i foråret og sommeren 2020 at have været i besiddelse og solgt store mængder hård narkotika. 
 
De anholdte er fire mænd i alderen 28, 33, 38 og 42 år, og det forventes, at minimum tre af de fire mænd vil blive fremstillet ved Retten i Randers torsdag den 12. maj kl. 9:30. Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved fremstilling af de anholdte, og der kan derfor på nuværende tidspunkt ikke oplyses yderligere i sagen.

 
Pressekontakt

Ledende politiinspektør fra NSK Michael Kjeldgaard, telefon 50763068
 

 

FAKTA OM NSK

NSK blev etableret den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. 

Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. 

Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 

NSK har ca. 900 medarbejdere og er opbygget som en politikreds (https://politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet)
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

17. maj 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Politiet beslaglægger 5 kg hård narkotika og større pengebeløb

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) anholdt i går en mand i en sag om besiddelse af større mængder hård narkotika samt pengebeløb.

16. maj 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Tre mænd dømt for omfattende kokainhandel

Retten på Frederiksberg har idømt tre mænd på 33, 40 og 54 år henholdsvis 16, 8, og 10 års fængsel. Den 54-årige mand blev desuden udvist af Danmark for bestandigt.

12. maj 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Organiseret rufferi-netværk idømt fængsel

Et rumænsk rufferi-netværk på mindst fire personer er samlet idømt ca. halvandet års fængsel. De fire personer er efter rettens dom tillige udvist af Danmark.