Spring til hovedindhold

Forslag

Ulovlig fildelingstjeneste giver fængselsdom

En 50-årig mand fra Nordjylland er idømt tre måneders betinget fængsel for sammen med seks medgerningsmænd at have etableret en ulovlig fildelingstjeneste.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved en tilståelsessag i Retten i Hjørring fået idømt en 50-årig mand fra Nordjylland en betinget fængselsstraf på tre måneder for ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter.

Manden har medvirket til oprettelsen af fildelingstjenesten ”Asgrd.org,” hvor op til 23.000 brugere i en periode fra maj 2019 til december 2020 havde adgang til ikke under 15.000 ophavsretsbeskyttede værker i form af film, tv-serier med videre. Siden blev drevet af ikke under seks medgerningsmænd, hvoraf fire tidligere er dømt for deres andele i overtrædelsen. En yderligere tiltalt afventer, at sagen kommer for retten, og den sidste mistænkte er ikke identificeret.

Specialanklager hos NSK, Jan Østergaard, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, der sender et signal om, at myndighederne tager fildeling og krænkelser af ophavsretten alvorligt. Hvis man deler eller faciliterer deling af ulovligt materiale, risikerer man at få en dom på straffeattesten, som kan have alvorlige konsekvenser.”

 

FAKTA OM NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 
NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 
 
NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

14. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Kokain- og våbenhandel giver 14 års fængsel

En 36-årig mand fra Odder er idømt 14 års fængsel efter at have tilstået omfattende handel med kokain og våben.

11. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK bremser hash-netværk fra Østjylland

NSK har tirsdag anholdt fem personer, der er sigtet for indsmugling af over i alt 500 kilo hash.

11. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK anholder 11 personer, der står bag omfattende indsmugling og distribution af kokain

NSK har tirsdag morgen anholdt ti mænd og en kvinde for indsmugling og distribution af samlet 234 kilo kokain.