Spring til hovedindhold

Forslag

Ulovlig fildelingstjeneste giver fængselsdom

En 50-årig mand fra Nordjylland er idømt tre måneders betinget fængsel for sammen med seks medgerningsmænd at have etableret en ulovlig fildelingstjeneste.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved en tilståelsessag i Retten i Hjørring fået idømt en 50-årig mand fra Nordjylland en betinget fængselsstraf på tre måneder for ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter.

Manden har medvirket til oprettelsen af fildelingstjenesten ”Asgrd.org,” hvor op til 23.000 brugere i en periode fra maj 2019 til december 2020 havde adgang til ikke under 15.000 ophavsretsbeskyttede værker i form af film, tv-serier med videre. Siden blev drevet af ikke under seks medgerningsmænd, hvoraf fire tidligere er dømt for deres andele i overtrædelsen. En yderligere tiltalt afventer, at sagen kommer for retten, og den sidste mistænkte er ikke identificeret.

Specialanklager hos NSK, Jan Østergaard, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, der sender et signal om, at myndighederne tager fildeling og krænkelser af ophavsretten alvorligt. Hvis man deler eller faciliterer deling af ulovligt materiale, risikerer man at få en dom på straffeattesten, som kan have alvorlige konsekvenser.”

 

FAKTA OM NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 
NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 
 
NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

28. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

En 31-årig kvinde tilstår at have transporteret 12 kilo kokain

Retten i Kolding har i dag onsdag idømt en 31-årig kvinde fra København syv års fængsel. Kvinden har tilstået i to tilfælde at have modtaget og transporteret i alt 12 kilo kokain.

27. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Seks anholdt i sag om ulovlige cigaretter

I alt seks personer er mandag anholdt i aktion i en sag om ulovlige kopicigaretter.

23. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To idømt fængselstraf i sag om tre tons hash

To mænd på 37 og 38 år er idømt fængsel i henholdsvis syv og fire år for deres roller i en sag om organiseret handel og distribution af ca. tre tons hash.