Spring til hovedindhold

Forslag

NSK har anholdt dele af organiseret netværk, der handler med hash

NSK har tirsdag anholdt fem personer. De anholdte er mistænkt for at være en del af et større netværk, som har videredistribueret og handlet med store mængder hash.

NSK-logo på væg

NSK har anholdt fem mænd på flere adresser i Nordsjælland. Mændene er sigtet for at have videredistribueret og handlet med knap 800 kilo hash i en periode fra 2020 til 2023. 

De anholdte er i alderen fra 20 til 54 år, og to af de sigtede mænd har en familiær relation.

En af de anholdte personer er desuden medlem af en rockergruppering i Danmark. Det er NSK’s opfattelse, at han har spillet en ledende rolle i at organisere handlen med hash i netværket, mens de øvrige personer har opbevaret og videredistribueret hashen.

Vicepolitiinspektør i NSK, Lars Feldt-Rasmussen, siger:

”Vi har med dagens aktion fjernet vigtige dele af et organiseret narkotikanetværk, der handler med store mængder hash. Heriblandt en person, som er medlem af en rockergruppering og har haft en bærende rolle i at organisere handlen med hash i netværket”.

Som en del af aktionen blev der ransaget på flere adresser med relation til de anholdte. I forbindelse med ransagningen blev der fundet en mindre mængde narkotika, et pt ukendt pengeløb og en mindre revolver. I forbindelse med aktionen har spansk politi bistået NSK med ransagning, herunder på en adresse i Sydspanien. 

To af de anholdte personer, herunder den person som er medlem af en rockergruppering, vil onsdag morgen blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød. 

Anklagemyndigheden vil begære om dørlukning ved grundlovsforhøret. 

Af samme grund - og af hensyn til den videre efterforskning - har NSK ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

23. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Bagmand får fængselsstraf i stor hash-sag

En 30-årig mand fra Roskilde er idømt tre års fængsel for at stå bag opbevaring og videresalg af 340 kg hash.

23. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK anholder mand for hvidvask af 60 millioner kroner

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har torsdag anholdt og sigtet en 30-årig mand i Viborg for hvidvask af mindst 60 millioner kroner.

22. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK nedlægger foreløbigt forbud mod Bandidos MC i Danmark

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har indbragt en opløsningssag mod Bandidos MC i Danmark for retten og nedlægger samtidig et foreløbigt forbud mod grupperingen.