Spring til hovedindhold

Forslag

NSK har anholdt dele af organiseret netværk, der handler med hash

NSK har tirsdag anholdt fem personer. De anholdte er mistænkt for at være en del af et større netværk, som har videredistribueret og handlet med store mængder hash.

NSK-logo på væg

NSK har anholdt fem mænd på flere adresser i Nordsjælland. Mændene er sigtet for at have videredistribueret og handlet med knap 800 kilo hash i en periode fra 2020 til 2023. 

De anholdte er i alderen fra 20 til 54 år, og to af de sigtede mænd har en familiær relation.

En af de anholdte personer er desuden medlem af en rockergruppering i Danmark. Det er NSK’s opfattelse, at han har spillet en ledende rolle i at organisere handlen med hash i netværket, mens de øvrige personer har opbevaret og videredistribueret hashen.

Vicepolitiinspektør i NSK, Lars Feldt-Rasmussen, siger:

”Vi har med dagens aktion fjernet vigtige dele af et organiseret narkotikanetværk, der handler med store mængder hash. Heriblandt en person, som er medlem af en rockergruppering og har haft en bærende rolle i at organisere handlen med hash i netværket”.

Som en del af aktionen blev der ransaget på flere adresser med relation til de anholdte. I forbindelse med ransagningen blev der fundet en mindre mængde narkotika, et pt ukendt pengeløb og en mindre revolver. I forbindelse med aktionen har spansk politi bistået NSK med ransagning, herunder på en adresse i Sydspanien. 

To af de anholdte personer, herunder den person som er medlem af en rockergruppering, vil onsdag morgen blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød. 

Anklagemyndigheden vil begære om dørlukning ved grundlovsforhøret. 

Af samme grund - og af hensyn til den videre efterforskning - har NSK ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

1. december 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Amfetaminhandler straffet med 14 års fængsel

En 41-årig mand har foruden en lang fængselsstraf fået konfiskeret en halv million kroner i udbytte for handel med store mængder amfetamin.

30. november 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Udfasning af 1.000-kroneseddel gør det sværere at hvidvaske

Hvidvask af kontanter og større kontanttransaktioner med penge fra kriminalitet bliver vanskeligere for kriminelle aktører med udfasning af 1.000-kronesedlen, vurderer National enhed for Særlig Kriminalitet.

22. november 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

38-årig idømt 15 års fængsel for indsmugling af hård narkotika

En 38-årig mand fra Fyn er idømt 15 års fængsel for at indsmugle store mængder heroin, kokain, amfetamin og hash samt besiddelse af kokain. Manden tilstod alle forhold.