Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyde får fængselsdom og bøde for ulovlig fildeling

En 37-årig østjyde er idømt 60 dages betinget fængsel og en tillægsbøde på 10.000 kroner for ulovligt at have delt danske og udenlandske værker på fildelingstjenester.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved en tilståelsessag ved Retten i Randers fået idømt en 37-årig mand fra Østjylland 60 dages betinget fængsel og en tillægsbøde på 10.000 kroner  for ulovlig fildeling.

Manden har i en periode fra december 2020 til februar 2021 delt mindst 242 danske og udenlandske ophavsretsbeskyttede værker på de to nu lukkede fildelingstjenester ”Superbits” og ”NorTor.” Samtidig er manden dømt for i en periode fra marts 2021 frem til marts 2023 at have downloadet 676 og uploadet 356 ophavsretsbeskyttede værker via en anden fildelingstjeneste.

Den dømte har i forbindelse med sagen indgået et forlig om erstatning med Rettighedsalliancen, der repræsenterer de retmæssige rettighedshavere til værkerne. Det var Rettighedsalliancen, der anmeldte sagen til politiet i februar 2021.

Specialanklager hos NSK, Jan Østergaard, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, der hviler på et solidt efterforskningsarbejde. Dommen sender et klart signal til alle fildelere om, at det kan have alvorlige konsekvenser ulovligt at dele film, musik og andet ophavsretsbeskyttet materiale.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 
NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 
 
NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

8. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Advokat tiltalt for adskillige tilfælde af grov skattesvig

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) vil i en retssag foruden fængselsstraf og bøde påstå fratagelse af den tiltaltes ret til at virke som advokat

26. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To mænd dømt i sag om flere ton hash

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet en organisation bag handel med store mængder hash. Otte personer er tidligere dømt i sagskomplekset, og i denne uge er der sket yderligere to afgørelser.

26. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To personer anholdt for distribution af narkotika i Nordjylland

NSK har med assistance fra Nordjyllands Politi torsdag været tilstede på flere adresser i Frederikshavn, og har i den forbindelse foretaget anholdelse af to mænd på 43 år og 67 år.