Spring til hovedindhold

Forslag

Opbevaring af kokain udløser fængselsdom på seks år og seks måneder

NSK har torsdag fået idømt en 38-årig mand fra Aarhus en ubetinget fængselsstraf på seks år og seks måneder for opbevaring af tre kg kokain med henblik på videreoverdragelse.

Sagen blev ført som en tilståelsessag ved Retten i Aarhus. Her erkendte den 38-årige, at han i december 2020 havde haft en ledende rolle i en medgerningsmands besiddelse af tre kg kokain i en lejlighed i Aarhus.

Manden erkendte desuden, at han havde kørt bil i marts 2021, efter at han havde indtaget kokain, og uden at han havde erhvervet sig et kørekort. 

Specialanklager ved NSK, Rasmus Gyldenløve Jensen, siger: ”Jeg er tilfreds med dommen, og den lange fængselsstraf, som retten har givet anklagemyndigheden medhold i. Dommen er et udtryk for, at retten slår hårdt ned på opbevaring og videredistribution af kokain og sender derfor et stærkt signal om, at narkokriminalitet tages meget alvorligt”.

Foruden fængselsstraffen blev den 38-årige desuden frakendt førerretten i tre år og 6 måneder.

Manden har siddet varetægtsfængslet siden d. 21. maj 2022.

Han modtog dommen.

Fakta om NSK

 

NSK blev etableret den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. 

Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i Nationalt Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 

NSK har ca. 1000 medarbejdere og er opbygget som en politikreds.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

24. januar 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Tre personer anholdt for handel med store mængder narkotika og automatriffel

NSK har tirsdag ved en koordineret aktion anholdt tre personer i Odense og Kolding. De er sigtet for at have medvirket til handel med store mængder kokain og amfetamin samt besiddelse af våben.

19. januar 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Hvide bude får straksdomme på fire og to og et halvt års fængsel

En 24-årig mand og en 25-årig kvinde har fået straksdomme på henholdsvis fire og to og et halvt års fængsel for at være del af et netværk af såkaldte hvide bude. Yderligere to personer er varetægtsfængslet i sagen.

17. januar 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Telefonsvindel for 100 millioner: Tre råd skal lære ældre at smække røret på

Smæk røret på – hellere et nej for meget, lyder budskabet fra en række organisationer nu til landets ældre. I et nyt samarbejde vil de forsøge at stoppe stigningen i telefonsvindel særligt målrettet ældre.

Forslag