Spring til hovedindhold

Forslag

To dømt i sag om organiseret handel med amfetamin på togstationer

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet et netværk bag handel med store mængder amfetamin. Yderligere to personer i sagskomplekset er nu dømt.

NSK logo

To personer i en NSK-sag om organiseret indsmugling og videresalg af hård narkotika, primært amfetamin, er tirsdag blevet idømt lange fængselsstraffe.

 

Det er sket ved Retten i Randers, hvor de to mænd på 30 og 39 år tilstod over for en dommer at have haft forskellige roller i en organisation bag handel med store mængder amfetamin. Eksempelvis overdrog de to mænd i en række tilfælde hård narkotika til videresalg ved forskellige togstationer, heriblandt Horsens Station, Skanderborg Station, Randers Station, Vejle Station, Esbjerg Station og Lindevang Station på Frederiksberg. 

 

Den 30-årige tilstod og blev dømt 14 års fængsel for indsmugling af 20 liter amfetaminolie, forsøg på indsmugling af yderligere 20 liter amfetaminolie samt for besiddelse og for at foranledige videresalg af 18 kg amfetamin.

 

Den 39-årige tilstod og blev dømt 14 års fængsel for besiddelse af 39 kg amfetamin og 15 kg kokain samt for at foranledige indsmugling af 80 kg amfetamin.

 

Hovedparten af forholdene blev for begge dømtes vedkommende begået i ledtog med en 44-årig mand, der i oktober blev idømt 15 års fængsel for som bagmand i organisationen at være ansvarlig for handel med samlet 191,7 kilo amfetamin.

 

Flere medgerningsmænd er dømt i sagen. Seneste afgørelse faldt fredag i sidste uge, hvor to personer på 40 og 45 år blev idømt henholdsvis 12 og 14 års fængsel for primært modtagelse og besiddelse af store mængder amfetamin.

 

Specialanklager hos NSK, Jeanni Andreeva, siger:

 

”Vi har i NSK dokumenteret, hvordan de dømte gennem krypteret kommunikation har handlet med store mængder amfetamin, som blandt andet er blevet afsat nær flere togstationer fortrinsvist i Jylland.”

 

Specialanklager hos NSK, Jhin Lee, siger:

 

”Der er tale om betydelige mængder hård narkotika, som de dømte har haft en væsentlig rolle i at distribuere ud til en stor kreds, og det ser vi med stor alvor på i anklagemyndigheden. Jeg er godt tilfreds med, at retten med sin dom også har understreget denne alvor.”

 

Begge dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke strafudmålingen.

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

 

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

Der er cirka 1.200 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

26. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To mænd dømt i sag om flere ton hash

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet en organisation bag handel med store mængder hash. Otte personer er tidligere dømt i sagskomplekset, og i denne uge er der sket yderligere to afgørelser.

26. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To personer anholdt for distribution af narkotika i Nordjylland

NSK har med assistance fra Nordjyllands Politi torsdag været tilstede på flere adresser i Frederikshavn, og har i den forbindelse foretaget anholdelse af to mænd på 43 år og 67 år.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig mand anholdt for organiseret salg af falske Apple-produkter

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag ransaget fem adresser og anholdt en 33-årig mand for at have solgt falske Apple-produkter.