Spring til hovedindhold

Forslag

To personer anholdt for organiseret salg af pirat-tv

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag anholdt og sigtet to personer for at have solgt eller medvirket til salg af pirat-tv til kunder i hele Danmark.

NSK logo

NSK har i dag ved en koordineret anholdelsesaktion slået til på fire adresser i Nordjylland og Nordsjælland og anholdt to personer for ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter.

 

Anholdelserne sker efter en kortere efterforskning med bidrag fra Nordjyllands Politi, der kom på sporet af de nu anholdte. 

 

De to anholdte mistænkes for at have udbudt ulovligt IPTV – også kendt som pirat-tv via internettet – til et betydeligt antal personer på tværs af Danmark. Det er NSK’s opfattelse, at der er tale om et organiseret foretagende, hvor adgangen til det ulovlige IPTV blev solgt som abonnementer med et stort antal tv-kanaler.

 

I forbindelse med ransagningerne er flere forskellige it-effekter blevet beslaglagt til brug som bevis i sagen.

 

Politikommissær i NSK, Anders-Emil Nøhr Kelbæk, siger:

 

”Denne sag handler om en organiseret gruppe, der udbyder ulovligt IPTV til kunder i hele landet. Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har anholdt to personer, som vi anser for at være bagmænd til det ulovlige salg. Salg af pirat-tv sker på bekostning af de retmæssige rettighedshavere, og som seer er det ulovligt at benytte.”

 

De anholdte fremstilles ikke i grundlovsforhør og vil blive løsladt efter afhøring.

 

Da det er en verserende efterforskning har NSK ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

12. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Langvarige fængselsstraffe efter stort amfetamin-fund i kælderrum

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har gennemført en operation mod et amfetamin-netværk, der både har inkluderet ransagning og gennemgang af krypteret kommunikation, og den er i dag resulteret i to lange fængselsstraffe.

4. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK anholder syv personer for besiddelse af automatvåben

NSK har onsdag aften med assistance fra Midt- og Vestsjællands Politi anholdt syv personer på Midtsjælland.

3. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Sidste sag i fildelingskompleks afsluttet med fængselsdom

En 48-årig mand fra Østjylland er som den sidste i et sagskompleks om en ulovlig fildelingstjeneste idømt 60 dages betinget fængsel for at have etableret fildelingstjenesten sammen med flere medgerningsmænd.