Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

2. april 2024 12:31

Efterforskning fortsætter i træfældningssag – sammenhæng til flere forhold

Nordjyllands Politi er i øjeblikket i færd med at efterforske de nærmere omstændigheder omkring træfældningssagen fra Arden, hvor et træ af ukendte personer blev fældet, så det væltede ned over en vejbane. En personbil påkørte træet – men ingen kom til skade. Flere ukendte personer eftersøges i den forbindelse.

Og i denne aktuelle efterforskning indgår også et par andre lignende forhold fra området, hvor politiet i øjeblikket arbejder ud fra en formodning om, at der er en sammenhæng i sagerne – og at der altså kan være tale om de samme gerningspersoner. 

Det oplyser sagens efterforskningsleder, politikommissær Mikkel Brügmann. 

Det drejer sig især om følgende to forhold:  

I løbet af weekenden – lørdag 30. marts eller søndag 31. marts – er flere hegnspæle samt et egetræ blevet fældet, så det er faldet ind over en mark og indhegning. Forholdet er registreret på Stormosevej i Arden. 

I tidsrummet mandag den 25. marts – tirsdag den 26. marts er et legestativ på Arden Skole beliggende på Storardenvej blevet udsat for et groft tilfælde af hærværk. Idet ukendte gerningspersoner har savet et stykke træ ud i en bærende stolpe på et nyopført legetårn.  

Sidstnævnte tilfælde af hærværk kunne, lyder vurderingen fra efterforskningslederen, havde udviklet sig til en farlig situation, hvis børn efterfølgende eksempelvis havde leget på tårnet, og der således var kommet vægt på. 

”Dog var det savede stykke ret synligt, så det blev heldigvis opdaget i tide, inden en potentiel farlig situation kunne indtræffe,” siger Mikkel Brügmann, der understreger, at politiet ser med stor alvor på alle disse forhold.  

Efterforskning pågår 

Konkret i forbindelse med den aktuelle sag – hvor et træ sent søndag aften væltede ind over kørebanen på Møldrupvej i Arden og et andet i øvrigt også blev fældet – er man i øjeblikket ved at undersøge og efterforske i de nærmere omstændigheder. 

”Vi arbejder intenst med efterforskningen lige nu. Det betyder konkret, at vi foretager yderligere undersøgelser på gerningsstederne, afhører og genafhører flere personer og indhenter og undersøger overvågning samt andre tekniske spor,” forklarer efterforskningslederen.  

I træfældningssagen fra Møldrupvej, lyder den videre uddybning fra Mikkel Brügmann, har et vidne hørt stemmer fra flere personer i forbindelse med, at der blev savnet med formentlig en motorsav. 

”Vi ved altså, at der er flere gerningsmænd i spil,” pointerer politikommissæren, der tilføjer, at der ved den samme lejlighed blev observeret en mindre personbil, som man i øjeblikket går ud fra er en Skoda Citigo. 

Farven på bemeldte køretøj er dog ukendt – og altså ikke nødvendigvis hvid eller lys, som det tidligere har været antaget i det indledende efterforskningsarbejde. 

Ring 114 med information
Mikkel Brügmann vil gerne i forbindelse med efterforskningen rette en appel til offentligheden om oplysninger. 

”Vi søger konkret informationer fra vidner. Det kan være personer, der har enten har været i områderne omkring gerningsstederne og har set noget. Men det kan også være vidner, som måske har hørt nogle personer ”prale” med deres bedrifter.” 

Nordjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

”Og ring hellere til os en gang for meget end en gang for lidt,” pointerer politikommissæren. 

Modtager gerne overvågningsmateriale

Mikkel Brügmann tilføjer, at politiet også – som en del af efterforskningen – undersøger forskellige former for overvågning fra områderne centreret omkring gerningsstederne: 

Så har man selv som borger noget overvågning, eksempelvis kamera ved hus, bil eller noget tredje, så bedes man rette henvendelse til politiet på telefon 114. 

”Så kan vi få materialet sikret, og det kan indgå i sagen,” lyder det fra Mikkel Brügmann, der slutteligt pointerer, at sagen ryster ham lidt. 

”Det kunne være gået galt sent søndag aften, da bilisten påkørte træet. Det gjorde det heldigvis ikke. Men dybest set forstår jeg ikke, hvorfor man kan finde på at vælte træer ned over kørebanen – især ikke efter den nylige tragiske sag fra Sorø.” 

Nordjyllands Politi har i øjeblikket ingen yderligere informationer i sagen. 

 

Pressens kontaktperson: 

* Mikkel Brügmann, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5154 9858
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

25. maj 2024

Nordjyllands Politi

Politiet melder klar til at sikre trygt karneval

Når Aalborgs store folkefest om et øjeblik ruller ud over rampen i et brag af en folkelig fest, der dominerer hele byen resten af døgnet, så vil Nordjyllands Politi være markant til stede med adskillige politipatruljer, uniformeret såvel som civilt, for at sikre trygheden og sikkerheden for alle – udklædte, tilskuere og borgere i byen.

22. maj 2024

Nordjyllands Politi

Afgørelse: Efterforskning standses i sag om brud på tavshedspligt i Frederikshavns Kommune

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har besluttet at standse efterforskningen i sagen, hvor Frederikshavn Kommune har anmeldt, at en ukendt person har brudt sin tavshedspligt ved at lække fortrolige oplysninger fra et byrådsmøde, der blev afholdt i efteråret 2023. Mulighederne for relevante efterforskningsmuligheder er udtømte.

19. maj 2024

Nordjyllands Politi

To personer fundet døde efter brand

I forbindelse med den voldsomme brand i Bælum – som Nordjyllands Politi har efterforsket i siden sent i går aftes, efter man modtog anmeldelsen – har man nu i den brændte bygning fundet to personer, der er afgået ved døden. Nærmeste pårørende er blevet underrettet. ​