Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

8. marts 2023 14:02

Advarsel: Falske 500 kr. sedler i omløb


Nordjyllands Politi har igennem de seneste par uger modtaget og efterforsket i alt 9 anmeldelser vedrørende falske 500 kr.-sedler.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Sådan lyder advarslen fra efterforskningsleder, politikommissær Mikkel Brügmann, der tilføjer, at de falske pengesedler er blevet indløst i forskellige butikker, der alle er beliggende i Vesthimmerland. 
 
Der har, uddyber politikommissæren, været 6 tilfælde af indløste falske sedler i butikker i Aars, mens der har været 2 i Farsø – samt én i Ranum. 
 
”Sedlerne er ved første øjekast meget vellignende. Det kan komme bag på nogen, så jeg kan godt forstå, at der kan være nogle, der er blevet overrumplet, ”siger Mikkel Brügmann, der fortsætter: ”Men vær kritisk; for nærstuderer man dem, så kan man nemlig godt fornemme, at der er tale om en anderledes type af papir – og sedlerne mangler også flere af deres specielle kendetegn. Så det er muligt at spotte svindlen.” 
 

Vær opmærksom

Politikommissæren opfordrer derfor både borgere og butikker til at udvise særlig opmærksomhed, når man får overdraget pengesedler, særligt en 500 kr.-seddel. ”Og,” tilføjer han, ”ligger man aktuelt inde en 500 kr.-sedler, så kan man med fordel kaste et ekstra blik på dem for at verificere deres ægthed.” 
 
Er man i tvivl om ægtheden af ens pengesedler, så kan man læse nærmere på nationalbanken.dk, eller man kan kontakte sin bank. 
Ring 114 med oplysninger
”Kommer man – eller er man allerede kommet i besiddelse af falske pengesedler – så hører vi selvfølgelig gerne om det, da det vil give os mulighed for at følge sporet bagud.” 
 
Kontakt politiet på telefon 114, ligesom man også gerne må kontakte politiet, hvis man har oplysninger af betydning for sagen. 
 

Efterforskning i gang

Efterforskningslederen kan ikke kommentere i detaljer på politiets specifikke undersøgelser af de konkrete anmeldelser. 
 
”Men falske penge er en meget alvorlig sag, så vi efterforsker i alle anmeldelserne, og vi har i den forbindelse undersøgt flere spor. Men desværre har det ikke indtil videre ført os frem til et gennembrud i efterforskningsarbejdet – hvilket også er en af grundene til, at vi nu går ud og advarer borgerne om det her, så de kan være ekstra opmærksomme, så de ikke bliver ofre for svindlen,” lyder det afslutningsvist fra Mikkel Brügmann.
 

Pressens kontaktperson 

* Mikkel Brügmann, politikommissær, Nordjyllands Politi,  5154 9858
 
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

11. juni 2024

Nordjyllands Politi

Politi og fogedret laver indsats i Frederikshavn og Brønderslev

Nordjyllands Politi vil sammen med fogeden nu nedbringe antallet af borgere i Frederikshavn og Brønderslev kommuner med gæld og verserende fogedsager.

10. juni 2024

Nordjyllands Politi

Brandtekniske undersøgelser afsluttet af brand

Nordjyllands Politi har nu afsluttet sine omfattende brandtekniske undersøgelser af den voldsomme brand i Bælum den 18. maj 2024, hvorved to personer afgik ved døden.

7. juni 2024

Nordjyllands Politi

21-årig mand idømt 5 års ubetinget fængsel i omfattende svindelsag

En 21-årig mand er ved i retten i Aalborg den 7. juni 2024 blevet idømt 5 års ubetinget fængsel i en særdeles omfattende sag om groft bedrageri og databedrageri for ca. 36 millioner kroner i alt. Over 1.000 personer er forurettede i sagen, der har krævet et tæt samarbejde mellem efterforskere og anklagemyndighed i Nordjyllands Politi.