Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

10. maj 2022 17:43

Stor multikontrol på E45

Tirsdag den 10. maj 2022 udførte politiets Tungvognscenter Nord (TCN) den største kontrol i flere år. Kontrollen fandt sted ved rasteplads Glenshøj Øst, ved Hobro og i samarbejde med Fødevare-, Motor-, Beredskabs- og Færdselsstyrelsen m.fl.. Der blev standset: Ca. 175 lastbiler heraf 61 udenlandske. Ca. 31 varevogne blev kontrolleret heraf 2 udenlandske. Herudover blev 22 personbiler også standset pga. div. færdselsforseelser.

De mange forskellige instanser samarbejdede tæt om at kontrollere bredt. Razziaen havde både fokus på last og varevognstrafikken. Herunder køre- og hviletidsbestemmelserne, ulovlig cabotagekørsel, godskørsel, særtransporter, dyretransporter, ADR/miljø samt fejl og mangler, m.m.

 

I forbindelse med kontrollen blev der ligeledes sat fokus på køretøjerne som arbejdsplads og herunder de enkeltes chaufførers løn og ansættelsesforhold.

 

Det oplyser lederen af politiets Tungvogncenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, som fortæller videre:

 

”Vi er i alt 60 mand samlet herude i dag og på trods af regnvejret, har vi et rigtig godt flow af køretøjer. Der er god stemning, høj arbejdsmoral, og vi møder en bred forståelse for kontrollen blandt de fleste af de standsede.” 

kontrol01

På motorvej E45 var der nedsat hastighed i forbindelse med kontrollen, da området er at betragte som en arbejdsplads, oplyser politikommissæren. Hastigheden var derfor nedsat til 50 km/t, hvilket var udfordring for flere, særligt personbiler. Således havde 229 ved kontrollens ophør haft så travlt med at passere, at det kostede dem en bøde. Heraf 37 klip og 5 betinget frakendelser. 

Den brede kontrol resulterede i at politiet og de forskellige styrelser kunne registrere 33 forseelser mod danske vognmænd og chauffører samt 12 mod udenlandske tunge køretøjer. 9 forseelser på varebilssiden. 

”Der var stort set forseelser inden for alle områder,” konkluderer Claus Kjær-Pedersen   

Tungvogncenter Nord afholder løbende kontroller af tung- og varevognstrafik i Østjylland, Midt- og Vestjyllands og Nordjyllands politikredse. 
 

kontrol03

 

Pressens kontaktperson:

* Claus Kjær-Pedersen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 4012 6286

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Efterforskning i drabssag fortsætter – 17-årig varetægtsfængslet

Den 17-årige unge mand, der sent i går aftes, den 11. marts 2024, blev anholdt af Nordjyllands Politi, er i dag, den 12. marts 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger frem til den 9. april 2024. Det skete ved et grundlovsforhør, som blev afviklet ved Retten i Hjørring. Fængslingen blev kæret til Landsretten.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

En person mere anholdt i alvorlig voldssag – en mand eftersøges fortsat

Yderligere én af de oprindeligt tre mænd, der den 19. februar 2024 blev efterlyst i offentligheden – fordi de sættes i forbindelse med voldeligt overfald i Aalborg – blev i går aftes anholdt af politifolk i Sydøstjyllands Politi.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Drab i Hjallerup: Tryghedsskabende tiltag iværksættes – efterforskning fortsætter – grundlovsforhør

Nordjyllands Politi vil i løbet tirsdagen være synligt til stede i Hjallerup, hvor en 13-årig pige mandag aften blev dræbt. To formodede gerningspersoner blev kort efter anholdt. Den ene – en 13-årig pige – er blevet løsladt, mens en 17-årig ung mand fortsat er i politiets varetægt.