Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

10. maj 2022 17:43

Stor multikontrol på E45

Tirsdag den 10. maj 2022 udførte politiets Tungvognscenter Nord (TCN) den største kontrol i flere år. Kontrollen fandt sted ved rasteplads Glenshøj Øst, ved Hobro og i samarbejde med Fødevare-, Motor-, Beredskabs- og Færdselsstyrelsen m.fl.. Der blev standset: Ca. 175 lastbiler heraf 61 udenlandske. Ca. 31 varevogne blev kontrolleret heraf 2 udenlandske. Herudover blev 22 personbiler også standset pga. div. færdselsforseelser.

De mange forskellige instanser samarbejdede tæt om at kontrollere bredt. Razziaen havde både fokus på last og varevognstrafikken. Herunder køre- og hviletidsbestemmelserne, ulovlig cabotagekørsel, godskørsel, særtransporter, dyretransporter, ADR/miljø samt fejl og mangler, m.m.

 

I forbindelse med kontrollen blev der ligeledes sat fokus på køretøjerne som arbejdsplads og herunder de enkeltes chaufførers løn og ansættelsesforhold.

 

Det oplyser lederen af politiets Tungvogncenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, som fortæller videre:

 

”Vi er i alt 60 mand samlet herude i dag og på trods af regnvejret, har vi et rigtig godt flow af køretøjer. Der er god stemning, høj arbejdsmoral, og vi møder en bred forståelse for kontrollen blandt de fleste af de standsede.” 

kontrol01

På motorvej E45 var der nedsat hastighed i forbindelse med kontrollen, da området er at betragte som en arbejdsplads, oplyser politikommissæren. Hastigheden var derfor nedsat til 50 km/t, hvilket var udfordring for flere, særligt personbiler. Således havde 229 ved kontrollens ophør haft så travlt med at passere, at det kostede dem en bøde. Heraf 37 klip og 5 betinget frakendelser. 

Den brede kontrol resulterede i at politiet og de forskellige styrelser kunne registrere 33 forseelser mod danske vognmænd og chauffører samt 12 mod udenlandske tunge køretøjer. 9 forseelser på varebilssiden. 

”Der var stort set forseelser inden for alle områder,” konkluderer Claus Kjær-Pedersen   

Tungvogncenter Nord afholder løbende kontroller af tung- og varevognstrafik i Østjylland, Midt- og Vestjyllands og Nordjyllands politikredse. 
 

kontrol03

 

Pressens kontaktperson:

* Claus Kjær-Pedersen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 4012 6286

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

25. maj 2022

Nordjyllands Politi

Fire unge varetægtsfængslet for groft røveri

Nordjyllands Politi skred i dag, d. 25. maj 2022, til anholdelse af fire unge mænd. De fire blev anholdt og sigtet for et groft røveri, der er begået i det centrale Aalborg mandag d. 9. maj 2022 kort før kl. 23.00. Alle fire blev derfor i dag fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg og fængslet i fire uger frem til 22. juni 2022.

23. maj 2022

Nordjyllands Politi

Efterforskning af voldtægts-anmeldelse afsluttet

Politiets efterforskning af voldtægtsanmeldelsen d. 29. april 2022 er nu afsluttet. Ingen voldtægt har fundet sted.

20. maj 2022

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi melder klar til karnevalsugen

Nordjyllands Politi forventer et stort antal feststemte deltagere til årets karneval; en begivenhed der har ligget i dvale siden 2019, på grund af coronaepidemien. De første optog starter allerede denne weekend med den internationale parade og børnekarnevallet, mens det helt store folkelige optog først er næste weekend, lørdag d. 28. maj 2022. Særligt ved sidstnævnte vil politiet være massivt til stede.