Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

11. oktober 2024 01:45

Skyderi i Aalborg: Massiv efterforskning i gang


To unge mænd blev sent torsdag aften ramt af skud i Aalborg. Begge de to er meldt uden for livsfare. Der er formentlig tale om et opgør i internt kriminelt miljø, som Nordjyllands Politi lige nu efterforsker intenst. Alle oplysninger skal gå til politiet på telefon 114.

Nordjyllands Politi modtog den 10. oktober 2024 kl. 21.13 en anmeldelse om afgivelse af flere skud i området omkring Grønlands Torv i Aalborg.

 

Politipatruljer blev øjeblikkeligt afsendt til stedet af politiets vagtcentral.  

Det oplyser vicepolitiinspektør Mads Hessellund. 

Kort efter modtog politiet en anmeldelse fra Aalborg Sygehus om, at to personer – to yngre mænd – var blevet indbragt dertil af et køretøj. Begge mænd var blevet ramt af skud. Begge de to er nu blevet meldt uden for livsfare. Pårørende er underrettet.  

Nordjyllands Politi iværksætte øjeblikkeligt en massiv efterforskningsindsats, og politiets efterforskningsskridt har aktuelt vist, at der er tale om et internt opgør i det lokale kriminelle miljø. 

”Skudafgivelse i det offentlige rum ser vi med den allerstørste alvor på,” fastslår vicepolitiinspektør Mads Hessellund, ”og vi er i øjeblikket massivt til stede flere steder i Aalborg med store politistyrker. Både uniformerede og civile politifolk.”   

Nordjyllands Politi efterforskning af sagen betyder, at der i øjeblikket er et større og længerevarende efterforsknings-setup i gang.  

”Vi skal have afdækket præcist, hvad der er sket før, under og efter skudafgivelsen, så vi kan få de ansvarlige stillet til regnskab for deres helt uacceptable handlinger,” uddyber Mads Hessellund, ”derfor kan vi heller ikke lige nu udtale os om et muligt motiv eller lignende.” 

Men det er på nuværende tidspunkt politiets klare opfattelse, at der er tale om et opgør i det kriminelle miljø mellem de lokale bandegrupperinger.

Har man oplysninger i sagen, så skal man ringe til Nordjyllands Politi på telefon 114. 

Politiet har ingen yderligere informationer på nuværende tidspunkt, og politikredsen kan først udtale sig yderligere om sagen i løbet af formiddagen den 11. oktober 2024.  

”Vi har et stort efterforskningsarbejde foran os, og derfor kan vi ikke frigive flere informationer lige nu,” slutter Mads Hessellund. 

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

11. oktober 2024

Nordjyllands Politi

Skudepisode efterforskes fortsat massivt – tryghedsindsats iværksat

Nordjyllands Politi efterforsker fortsat den skudepisode fra Grønlands Torv i Aalborg, der fandt sted torsdag aften, den 10. oktober 2024. Seks personer, alle yngre mænd med tilknytning til det lokale bandemiljø, er i nat blevet anholdt i sagen – og politiet efterforsker fortsat intenst for at afklare hændelsesforløbet før, under og efter skyderiet. Flere tryghedsskabende initiativer er sideløbende med efterforskningsarbejdet sat i værk, og Nordjyllands Politi opfordrer borgere og beboere i området til at henvende sig, hvis de føler sig utrygge eller har oplysninger i sagen. Man kan også kontakte politiet på 114.

11. oktober 2024

Nordjyllands Politi

Efterforskning af skyderi i Aalborg fortsætter – seks personer anholdt

Nordjyllands Politi har siden i går aftes, 10. oktober 2024, efterforsket intenst i det skyderi på Grønlands Torv i Aalborg, hvor to mænd blev ramt af skud. De er begge siden blevet meldt uden for livsfare, og de pårørende er blevet underrettet. Politiets natlige efterforskningsskridt af de nærmere omstændigheder har medført, at i alt 6 personer, alle mænd, er blevet anholdt. Både de sårede og anholdte er tilknyttet lokale bandegrupperinger. Dermed er der tale om et internt opgør i et kriminelt miljø. Har man oplysninger i sagen, skal man henvende sig til politiet på telefon 114.

9. oktober 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på Midtjyske Motorvej: Strengt nødvendigt

Tungvognscenter Nord afholdte Multivognskontrol tirsdag den 8. oktober 2024 på Midtjyske Motorvej syd for Herning. Der er stor tilfreds med indsatsen under kontrollen.