Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

12. marts 2024 08:35

Drab i Hjallerup: Tryghedsskabende tiltag iværksættes – efterforskning fortsætter – grundlovsforhør


Nordjyllands Politi vil i løbet tirsdagen være synligt til stede i Hjallerup, hvor en 13-årig pige mandag aften blev dræbt. To formodede gerningspersoner blev kort efter anholdt. Den ene – en 13-årig pige – er blevet løsladt, mens en 17-årig ung mand fortsat er i politiets varetægt.

Leder af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Frank Olsen, fortæller om hændelsen:

 

”Der er tale om en dybt ulykkelig hændelse, hvor en kun 13-årig pige har mistet livet. Vi er fuldt ud klar over, at borgerne i Hjallerup er vågnet op til en meget tung og anderledes tirsdag – hvor både spørgsmål, frustrationer og utryghed vil melde sig. Vi har allerede i nattens løb været i dialog med forskellige instanser, herunder en leder på Hjallerup Skole, hvor den dræbte var tilknyttet.”

Frank Olsen opfordrer forældre i Hjallerup og omegn til at tale med deres børn:

”Vi kan kun opfordre til, at forældre taler med deres børn om hændelsen, for de vil med stor sandsynlighed blive mødt af synligt politi og afspærringer i flere dele af byen.”

Nordjyllands Politi vil iværksætte tryghedsskabende tiltag i Hjallerup hen over de kommende dage, herunder vil den mobile politistation indsættes på et centralt sted i byen. Her er borgerne i Hjallerup velkommen til at henvende sig og tale med politiet. 

13-årig pige løsladt

Den 13-årige pige, der blev anholdt i forbindelse med drabet, er natten til tirsdag blevet løsladt. 

Ifølge politiets undersøgelser er der ikke noget, der tyder på, at hun har noget med forbrydelsen at gøre.

Den 17-årige er fortsat anholdt. Han forventes fremstillet i grundlovsforhør i løbet af tirsdagen. 

Sagen efterforskes fortsat

For at få grundig indsigt i, hvad der er gået forud for drabet, så vil efterforskningen køre på højtryk hen de næste mange dage, hvor hver en sten skal vendes, så alle de nærmere og relevante omstændigheder kan blive belyst. 

”Derfor kan vi ikke gå i detaljer med sagen på nuværende tidspunkt,” pointerer vicepolitiinspektør Frank Olsen, der dog kan oplyse, at der er en relation mellem offer og den formodede gerningsmand: 

”De har haft et kæresteforhold, som for kort tid er ophørt.”   

Men af hensynet til pårørende og efterforskningen så beder politiet om forståelse for, at man ikke kan dele detaljer fra et igangværende politiarbejde. 

Vidner, der måtte have oplysninger af relevans til sagens efterforskning, bedes kontakte Nordjyllands Politi på telefonnummer 114. 

 

 

Til pressen. Efterforskningslederen, vicepolitiinspektør Frank Olsen, vil være til rådighed for korte interviews i dag. 

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.