Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

13. oktober 2022 08:56

Anklagemyndigheden har rejst tiltale for uagtsomt manddrab efter færdselsuheld

Et færdselsuheld den 30. oktober 2021 på Frederikshavnvej ved Hjørring kostede en 26-årig mand livet og fire andre i bilen kom til skade, heraf de tre alvorligt. Den 24-årige fører af bilen bliver nu tiltalt ved retten i Hjørring.

Ved færdselsuheldet tilbage i oktober 2021 var den 24-årige fører påvirket af spiritus. Her mistede han herredømmet over personbilen, der kom over i den modsatte vognbane, hvorefter den snittede flere træer, roterede flere gange for til sidst at ende i nogle større træer. Uheldet medførte dødsfald og alvorlig personskade.

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi rejser nu tiltale mod den 24-årige fører af personbilen for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og uagtsom betydelig legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder. Der nedlægges desuden påstand om ubetinget frakendelse af førerretten. 

Anklager i sagen, senioranklager Morten Sønderby, uddyber tiltalen: 
”Sagen bliver afholdt under medvirken af nævninge, idet anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale for uagtsomt manddrab og uagtsom betydelig legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder, hvor Folketinget ved en lovændring af straffeloven, har lagt op til en markant stigning i sanktionsniveauet for såkaldt vanvidskørsel”.


Retssagen finder sted ved Retten i Hjørring den 15., 16. og 19. december 2022.

 

 

Pressens kontakt

Senioranklager Morten Sønderby, telefon 6139 5680

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

31. marts 2023

Nordjyllands Politi

Tungvognscenter Nord ærgerlig over omfanget af bremsefejl i nordjysk kontrol

Tungvognscenter Nord har været på kontrol i det nordjyske med en bremseprøvestand, fra den 28.-30. marts. Her blev i alt 46 køretøjer kontrolleret. Ud over bremsefejl blev der også fundet en lidt for kreativt opbygget lastbil og en masse både mindre og graverende fejl på tunge køretøjer.

28. marts 2023

Nordjyllands Politi

Indbrudsbølge i varebiler: sådan sikrer du dig

Hos Nordjyllands Politi modtager vi i øjeblikket en del anmeldelser om indbrud i varebiler. Hændelserne er spredt bredt ud over politikredsen. Her følger en række gode råd til ejere af håndværkerbiler/varevogne, der skal gøre det sværere for tyven at bryde ind og efterfølgende at få afsat tyvekosterne.

28. marts 2023

Nordjyllands Politi

Stjålne minilæssere fundet i Hammer Bakker – politiet søger vidner

Fem minilæssere som blev stjålet fra Bøgildsmindevej i Nørresundby natten til søndag, er nu fundet i Hammer Bakker. Minilæsserne stod gemt væk forskellige steder i området og blev fundet én efter én af lokale, samt betjente fra Nordjyllands Politi.

Forslag