Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

13. oktober 2022 08:56

Anklagemyndigheden har rejst tiltale for uagtsomt manddrab efter færdselsuheld

Et færdselsuheld den 30. oktober 2021 på Frederikshavnvej ved Hjørring kostede en 26-årig mand livet og fire andre i bilen kom til skade, heraf de tre alvorligt. Den 24-årige fører af bilen bliver nu tiltalt ved retten i Hjørring.

Ved færdselsuheldet tilbage i oktober 2021 var den 24-årige fører påvirket af spiritus. Her mistede han herredømmet over personbilen, der kom over i den modsatte vognbane, hvorefter den snittede flere træer, roterede flere gange for til sidst at ende i nogle større træer. Uheldet medførte dødsfald og alvorlig personskade.

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi rejser nu tiltale mod den 24-årige fører af personbilen for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og uagtsom betydelig legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder. Der nedlægges desuden påstand om ubetinget frakendelse af førerretten. 

Anklager i sagen, senioranklager Morten Sønderby, uddyber tiltalen: 
”Sagen bliver afholdt under medvirken af nævninge, idet anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale for uagtsomt manddrab og uagtsom betydelig legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder, hvor Folketinget ved en lovændring af straffeloven, har lagt op til en markant stigning i sanktionsniveauet for såkaldt vanvidskørsel”.


Retssagen finder sted ved Retten i Hjørring den 15., 16. og 19. december 2022.

 

 

Pressens kontakt

Senioranklager Morten Sønderby, telefon 6139 5680

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

25. maj 2024

Nordjyllands Politi

Eftermiddagsstatus: Fortsat fredeligt karneval – dog lidt flere sager tilgået

Nordjyllands Politi rykker – i takt med at karnevallet skrider frem – ud til flere sager, blandt andet til flere slagsmål. Det overordnede billede er dog stadig klart, at karnevallet forløber fredeligt og festligt, idet kun 5 personer indtil videre er blevet anholdt.

25. maj 2024

Nordjyllands Politi

Foreløbig status på karneval: Forløber fredeligt

Der er godt drev i alle tre optog, som i øjeblikkeligt bugter sig gennem det centrale Aalborg og ned af Vesterbro med retning mod Kildeparken, hvor festlighederne fortsætter resten af dagen og aftenen.

25. maj 2024

Nordjyllands Politi

Politiet melder klar til at sikre trygt karneval

Når Aalborgs store folkefest om et øjeblik ruller ud over rampen i et brag af en folkelig fest, der dominerer hele byen resten af døgnet, så vil Nordjyllands Politi være markant til stede med adskillige politipatruljer, uniformeret såvel som civilt, for at sikre trygheden og sikkerheden for alle – udklædte, tilskuere og borgere i byen.