Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

14. juli 2022 15:18

Pas på (høflige og velklædte) svindlere

I går, den 13. juli 2022, modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en 88-årig kvinde i Hobro var blevet udsat for bedrageri.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Kvinden forklarede, at hun tidligt onsdag eftermiddag blev ringet op af en mand fra hendes bank. Manden, der lød både høflig og troværdig, spurgte blandt andet ind til kvindens forsikringsforhold og forhørte sig til smykker i hjemmet, der jo kunne forsikres. Forklarede altså den ”venlige” mand over telefonen.   

Mens hun talte med ham, ringede det pludselig på hendes hoveddør. Udenfor stod en nydelig ung mand – og den anden mand, den ”venlige” i telefonen, sagde, at hun blot skulle aflevere sit gamle hævekort til den unge mand, da hun nemlig fredag ville få et nyt hævekort af banken. Det gjorde kvinden. 

Efterfølgende blev der så hævet 10.000 kr. på kvindens konto. 

Politiet i Hobro efterforsker i øjeblikket sagen – og efterforskningsleder Mikkel Brügmann løfter en advarende pegefinger. 

”Vi har haft lignende bedrageriforhold før – indtil videre har vi dog kun for nylig haft denne ene sag hos os i Hobro, men jeg vil gerne advare borgerne mod den slags svindelnumre.”  

Man skal ikke, tilføjer politikommissæren, oplyse sine koder til nogen, ligesom man skal være skeptisk og kritisk. Bankfolk kører ikke rundt og inddrager folks hævekort. Bliver du ringet op af banken, og du er i tvivl, kan du lægge på og selv ringe op til din bank og spørge efter pågældende. 

”Pas på,” lyder advarslen fra Mikkel Brügmann, ”svindlerne kan virke overbevisende og veltalende. Husk din sunde fornuft.”  

 

Pressens kontaktperson: 

* Mikkel Brügmann, politikommissær, 5154 9858

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.