Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

19. februar 2021 10:19

Øget patruljering i Aalborg


Som følge af røveriet i går, d. 18. februar 2021, på Annebergvej, hvor to unge formodede gerningsmænd blev anholdt har Nordjyllands Politi i dag iværksat yderligere tryghedsskabende patruljering flere steder i og omkring Aalborg.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Men man vil, oplyser fg. politiinspektør Anders Uhrskov, i særlig grad kunne se uniformerede politipatruljer på gaden især omkring Annebergvej, hvor episoden udspillede sig, ligesom patruljerne også være til stede i blandt andet Vejgaard, hvor de to anholdelser skete i går aftes. 

”Alle borgere er velkommen til at henvende sig til vores kolleger på gaden, hvis de har oplevet noget, eller de har brug for at tale om episoden,” lyder den klare opfordring fra Anders Uhrskov, ”vi kommer til at være særligt synlige i området det meste af dagen.” 

 

Kræves varetægtsfængslet 

De to anholdte unge mænd i sagen bliver fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg kl. 12.00, hvor de sigtes for overtrædelse af straffelovens § 288, stk. 1 vedrørende røveri begået 18. februar 2021 kl. ca. 2020 ud for Annebergvej 173 mod to forurettede personer, der begge er mænd på 21 år og fra Aalborg-området.   

”Vi vil kræve de formodede gerningsmænd varetægtsfængslet i fire uger,” understreger fg. politiinspektør Anders Uhrskov. 

 

Efterforskningen fortsætter

Nordjyllands Politis efterforskning i sagen fortsætter, og efterforskerne leder i skrivende stund efter en tredje gerningsperson, som man sætter i forbindelse med røveriet. Identiteten på den pågældende kendes dog ikke endnu.

”Vi har stadig en større efterforskning foran os, hvor vi skal have klarlagt hændelsesforløbet før, under og efter episoden og foretaget yderligere afhøringer,” understreger Anders Uhrskov, der derfor ikke af hensynet til efterforskningen kan udtale sig detaljeret om politiets videre undersøgelser i sagen.  

”Men det er vores opfattelse, at der er tale om et narkotikasalg, som udvikler sig til røveri – der er med andre ord tale om et opgør i et kriminelt miljø, så derfor har den almindelige borger ikke noget at være bekymret for i forhold til at færdes i området,” fastslår Anders Uhrskov, der i næste åndedrag pointerer, at det våben, som politiet fandt i tilknytning til anholdelsen, var en ufarlig gaspistol.    

”Vi melder ud til offentligheden, når vi får mere relevant information i sagen.” 

Alle, der i øvrigt måtte have oplysninger i sagen eller have brug for at tale med politiet om episoden, er – ud over tale med tryghedspatruljerne – også velkommen til at rette henvendelse til Nordjyllands Politi på telefon 114. 

 

Pressens kontaktperson

* Anders Uhrskov, fg. politiinspektør, Nordjyllands Politi, 5127 9994 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

16. april 2021

Nordjyllands Politi

Større færdselsaktion i Vesthimmerland

Tidligere på ugen, d. 14. og 15. april 2021, forenede flere afdelinger ved Nordjyllands Politi kræfterne i en færdselsaktion i Vesthimmerlands kommune – en aktion, der særligt havde fokus på hastighed, konstruktivt ændrede knallerter. Desuden var politiet, på baggrund af flere borgerhenvendelser om musik til ulempe og larmende knallertkørsel, til stede i Aars Lystanlæg. Det førte til en række sager på politiets bødeblok fordelt over de to dage.

15. april 2021

Nordjyllands Politi

28-årig mand anholdt i hærværkssag mod jødisk kirkegård

Nordjyllands Politi anholdt i går, d. 14. april 2021 kl. 20.50, en 28-årig mand, der sættes i forbindelse med hærværket på den jødiske kirkegård i Aalborg.

14. april 2021

Nordjyllands Politi

To nye nærstationer åbner i Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi åbner to nye nærstationer i politikredsen. De skal ligge i Aars og i Brønderslev. Og de vil have en åbningstid for borgerbetjening på 15 timer om ugen samt en fast medarbejderstab tilknyttet. Forventningen er, at de åbner i løbet af 2021.