Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

21. januar 2022 13:48

Mand varetægtsfængslet for bedrageri

Nordjyllands Politi har i går, 20. januar 2022, anholdt en 29-årig mand, som man mistænker for flere tilfælde af bedrageri over en længere periode.

Manden tog i en periode fra oktober sidste år og indtil nu i flere byer opstilling foran supermarkeder eller andre centrale steder i byrummet. Her forespurgte han tilfældige borgere, om de ville hæve penge til ham – og han ville så i samme ombæring overføre pengene til dem via sin netbank.

Gerningsmanden foreviste derefter – forklarer lederen af efterforskningen, politikommissær Jan Brun Sørensen – en overførsel på sin mobiltelefon, hvilket fik hans ofre til at hæve pengene til ham. 

”Personerne opdagede blot ikke, at han enten fremdaterede overførslen to dage, hvorefter han kunne gå hjem og aflyse overførslen, eller at han anvendte en demo-udgave af en bank-app. Ofrene opdagede derfor først for sent, at de blev snydt: Pengene blev slet ikke overført,” forklarer Jan Brun Sørensen, der tilføjer, at politiets efterforskning af sagen viser, at denne fremgangsmåde virkede for gerningsmanden i mere end 50 tilfælde.  

 

Uacceptabel adfærd

Bedragerierne er sket i henholdsvis Aarhus, Aalborg og Gistrup. I Gistrup foregik det nær lokale supermarkeder, hvor der er hæveautomat, mens det i Aalborg skete på Budolfi Plads og J F Kennedys Plads. 

Og dét får politikommissæren til at tilføje: 

”Den slags adfærd er uacceptabel: Den enkelte borger, der er helt uforberedt på en henvendelse og derfor har ’paraderne nede’, bliver udsat for en berigelsesforbrydelse. Den type af kriminalitet kan skabe utryghed, når vi færdes i det offentlige rum. Derfor er jeg glad for, at vi i går kunne skride til anholdelse af den formodede gerningsmand.” 

 

Flere forhold bragte politiet på sporet 

Politikommissær Jan Brun Sørensen forklarer om politiets efterforskningsarbejde i sagen, at man kom på sporet af den formodede gerningsmand, da man begyndte at få flere anmeldelser om netop denne fremgangsmåde, ligesom kollegerne i Østjyllands Politi også havde den samme person i kikkerten.  

”Vi forsøgte at finde den mistænkte af flere omgange ud fra oplysninger om steder, hvor han oftest befandt sig. Det lykkedes så for os i går – og alt foregik stille og roligt i forbindelse med anholdelsen,” siger politikommissæren. 
Manden, der har adresse i Nordjylland, blev således i dag, 21. januar 2022, fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg, sigtet for overtrædelser af straffelovens § 279 vedrørende bedrageri. Han blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i 28 dage. 

 

 

Pressens kontaktperson: 

* Jan Brun Sørensen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 2565 8143
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

23. maj 2022

Nordjyllands Politi

Efterforskning af voldtægts-anmeldelse afsluttet

Politiets efterforskning af voldtægtsanmeldelsen d. 29. april 2022 er nu afsluttet. Ingen voldtægt har fundet sted.

20. maj 2022

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi melder klar til karnevalsugen

Nordjyllands Politi forventer et stort antal feststemte deltagere til årets karneval; en begivenhed der har ligget i dvale siden 2019, på grund af coronaepidemien. De første optog starter allerede denne weekend med den internationale parade og børnekarnevallet, mens det helt store folkelige optog først er næste weekend, lørdag d. 28. maj 2022. Særligt ved sidstnævnte vil politiet være massivt til stede.

15. maj 2022

Nordjyllands Politi

AaB-Brøndby-møde afviklet i ro og orden

Nordjyllands Politi var tilstede i Aalborg midtby og ved Aalborg Portland Park i dag søndag den 15. maj 2022 både før, under og efter opgøret mellem AaB og Brøndby IF. Mødet mellem de mange fans blev afviklet i ro og orden politimæssigt set.