Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

23. maj 2023 13:48

Mistænkt til formodet forsætlig påkørsel anholdt


Efter flere borgerhenvendelser førte Nordjyllands Politis efterforskning i den alvorlige påkørselssag i Sindal tidlig søndag morgen, den 21. maj 2023, til, at den mistænkte mand, der er bosiddende i Nordjylland, hurtigt blev identificeret. Det medførte, at den pågældende i dag, den 23. maj 2023 klokken 13.30, meldte sig selv til politiet i Aalborg, hvorefter han blev anholdt.

Det eftersøgte køretøj blev – ligeledes på grundlag af henvendelser fra offentligheden – fundet på en adresse i lokalområdet. Det skete allerede i går aftes, den 22. maj 2023, omkring kl. 23.30.

Det oplyser efterforskningsleder, politikommissær Carsten Straszek, der i den forbindelse retter en stor tak for hjælpen i sagen til borgerne. 

”Efter vores efterlysning i pressen modtog vi i løbet af i går adskillige henvendelser i denne alvorlige sag fra offentligheden med relevante tip og informationer. Tilsammen førte disse og vores øvrige efterforskningsskridt i sagen nemlig til, at vi hurtigt kunne identificere den mistænkte mand – og efter, at vi fik etableret kontakt til ham, valgte han at melde sig selv til os i Aalborg, så vi i dag kunne anholde ham til sagen. Jeg vil gerne sige stor tak til de borgere, der hjalp os videre i sagen,” lyder det fra politikommissæren, der er tilfreds med det hurtige gennembrud.  

 

Alvorlige skader på offer

Sagen tog sin begyndelse i Sindal tidlig søndag morgen, den 21. maj 2023, da en fodgænger, en 34-årig mand, kl. 05.26 blev påkørt af en mindre personbil, hvilket medførte, at offeret pådrog sig ganske alvorlige, men dog ikke livstruende skader. 

Politiets efterforskningsskridt pegede i retning af, at påkørslen var forsætlig og i øvrigt skete som en udløber af noget forudgående tumult, der udspillede sig på en nærliggende parkeringsplads kort før påkørslen fandt sted.  

Skal fremstilles i grundlovsforhør

Sagens specifikke enkelt-elementer kan Nordjyllands Politi dog ikke, af hensynet til den verserende efterforskning, gå nærmere ind i, men sagens konkrete omstændigheder gør, pointerer Carsten Straszek, at politiet i øjeblikket efterforsker den som et forsøg på manddrab.  
Den nu anholdte, en 26-årig mand, vil forventeligt i løbet af i morgen, den 24. maj 2023, blive fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Hjørring.
 

Efterforskning fortsætter 

Efterforskningen i sagen forsætter naturligvis i den kommende tid. 

”Vi har endnu et stort undersøgelsesarbejde foran os. Vores opgave er at få belyst, hvad der har udspillet sig, både før, under og efter påkørslen. I første omgang skal vi have afhørt den mistænkte, så han kan få lejlighed til at forklare sig til sagen, ligesom vi skal have foretaget tekniske undersøgelser af det beslaglagte køretøj.” 

Ring 114 med oplysninger 

Politiets efterforskningsskridt i sagen består derudover blandt andet også af yderligere afhøringer af offeret og af en række vidner. Og derfor opfordrer Carsten Straszek da også fortsat til, at borgere, der har set noget eller har andre informationer i sagen, retter henvendelse til politiet.

Det kan ske på telefon 114. 

Politiet opfordrer i øvrigt medierne til, at man afpublicerer billede og video af den mistænkte person, da formålet med offentliggørelsen, identifikation af mistænkte, nu er blevet opfyldt. 


Pressens kontaktperson: 

Carsten Straszek, politikommissær, Nordjyllands Politi, 6118 7594

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

30. november 2023

Nordjyllands Politi

Efterforskning afsluttet: Ingen straffesag efter motorvejsulykke – årsag var vejret

Politiets efterforskning af den tragiske transportulykke på Motorvej E45, der skete 15. december 2022, hvorved to personer afgik ved døden, er nu afsluttet efter et længere efterforskningsforløb, der grundigt skulle klarlægge alle relevante omstændigheder i forbindelse med ulykken.

30. november 2023

Nordjyllands Politi

Stor beredskabsøvelse afvikles i Hjørring

Onsdag den 6. december 2023 afholder myndighederne en større beredskabsøvelse på Hjørring Gymnasium. Der er tale om en såkaldt fuldskala-øvelse. En sådan øvelse indebærer et stort opbud af uniformeret personale samt af forskellige indsats-køretøjer. Derfor kan øvelsesaktiviteterne påvirke trafik og færdsel til og fra skolerne. Og øvelsesledelsen appellerer til borgernes forståelse for nødvendigheden af træning i virkelighedsnære omgivelser.

23. november 2023

Nordjyllands Politi

Politiet skrev 146 sager nær vejarbejde

Nordjyllands Politi har i dag, torsdag den 23. november 2023, gennemført en hastighedskontrol med Automatisk Trafik Kontrol (ATK), i forbindelse med vejarbejde i det nordgående spor på Nordjyske Motorvej i Aalborg. Kontrollen fandt sted i tidsrummet kl. ca. 05.00-10.30 og udmøntede sig i ikke færre end 146 sager.