Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

30. november 2023 11:38

Efterforskning afsluttet: Ingen straffesag efter motorvejsulykke – årsag var vejret


Politiets efterforskning af den tragiske transportulykke på Motorvej E45, der skete 15. december 2022, hvorved to personer afgik ved døden, er nu afsluttet efter et længere efterforskningsforløb, der grundigt skulle klarlægge alle relevante omstændigheder i forbindelse med ulykken.

Og konklusionen er, oplyser specialanklager Morten Sønderby, at der ikke er nogen, som kan stilles strafferetligt til ansvar for den tragiske ulykke, der kostede to mænd livet: en 40-årig dansker og en 35-årig polak.

Det er, uddyber Morten Sønderby, en samlet vurdering foretaget af anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi af alle sagens relevante omstændigheder, der gør, at anklagemyndigheden når frem til det resultat, at der var tale om en dybt tragisk ulykke, som ingen personer strafferetligt kan stilles til regnskab for.

De pårørende til de omkomne er blevet underrettet om politiets konklusion i sagen.

Årsag tilskrives vejret
Der har siden ulykken indtraf pågået et omfattende efterforskningsarbejde for at belyse samtlige relevante omstændigheder i forbindelse med ulykken, hvor et større antal køretøjer stødte sammen i decembers morgentrafik.

Undersøgelsen har haft til formål både at få tilvejebragt et grundlag for at tage stilling til eventuelt strafforfølgning og herunder også at få et så klart billede af årsagen til ulykkens opståen.


Og det har desværre ikke været muligt at give én klar og endegyldigt årsag, lyder det fra specialanklager Morten Sønderby, der siger:

”Det tætteste, vi kan komme på det efter vores grundige undersøgelser i sagen, er, at denne tragiske ulykke skyldes en særdeles uheldig kombination af en række faktorer, der optræder på samme tid: vejret i form af en pludselig og tæt tåge samt det kolde vintervejr og de afledte effekter heraf i form af glat, usikkert og usigtbart føre for trafikanterne. Det sammentræf af omstændigheder førte til den tragiske ulykke med et stort antal køretøjer involveret.” 

 

Politiet og anklagemyndigheden har ingen yderligere informationer i sagen.


Pressens kontaktperson: 

* Morten Sønderby, specialanklager, Nordjyllands Politi, 6139 5680

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

21. februar 2024

Nordjyllands Politi

Flere anholdelser for indbrudstyveri

Efter et kortevarende, men dog intenst efterforskningsforløb, slog efterforskere fra Nordjyllands Politi i går, den 20. februar 2024, til på flere forskellige adresser i det nordjyske. Målet var at anholde mistænkte indbrudstyve. Og dét lykkedes. Blandt andet blev to mænd på henholdsvis 30 og 45 årige frihedsberøvet – og de er i dag blevet fremstillet og fængslet i et grundlovsforhør.

16. februar 2024

Nordjyllands Politi

35-årig mand idømt et års ubetinget fængsel for grov vold

En 35-årig mand blev i dag den 16. februar 2024 idømt et års ubetinget fængsel for at have begået grov vold mod en 31-årig kvinde. Anklagemyndigheden i Nordjyllands Politi er meget tilfredse med dommen.

16. februar 2024

Nordjyllands Politi

Besøg på vej til skyldnere i fogedsager

Politiet i Himmerland vil snart banke på døren hos en lang række borgere, som har udeståender med fogedretten. I Frederikshavn har politiet allerede anholdt 17 skyldnere og indsatsen fortsætter.