Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

4. juni 2020 08:42

7 personer anholdt i politiaktion

Onsdag den 3. juni 2020 slog adskillige betjente fra Nordjyllands Politi til i en koordineret anholdelsesaktion på flere adresser i Aalborg-området. I alt syv unge mænd blev i forbindelse hermed anholdt. Alle sigtes for vidnetrusler.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Anholdelserne sker på baggrund af længere tids intensivt efterforskningsarbejde, der kan føres tilbage til en sag om grov vold tidligere på året, hvor en gruppe personer – som sympatiserede med den formodede gerningsmand til volden – bagefter truede et vidne i denne voldssag til ikke at udtale sig. 

”Vidnetrusler ser vi med stor alvor på. Man skal som vidne kunne afgive sin forklaring uden at frygte at blive udsat for repressalier – det er et af fundamenterne vores retssamfund er bygget på,” fastslår lederen af politiets efterforskning af sagen, politikommissær Martin Rolighed. 

”Derfor er jeg tilfreds med, at vi kunne skride til anholdelse af syv formodede gerningsmænd til truslerne.” 

Anholdelserne kommer efter et omfattende efterforskningsarbejde, hvor det er lykkedes for politiets efterforskere at få identificeret de syv anholdte personer, der alle er yngre mænd i alderen fra 18 – 33 år, og de nu er sigtet for vidnetrusler. 

 

Fremstilles i grundlovsforhør

Af hensynet til at beskytte politiets videre efterforskningsarbejde så vil politikommissær Martin Rolighed dog ikke udtale sig yderligere om sagens detaljer – herunder om den konkrete voldssag, der førte til, at truslerne mod vidnet blev fremsat. 
 
”Men sagens alvorlighed afspejler sig blandt andet i, at Anklagemyndigheden kræver varetægtsfængsling i fire uger af alle sigtede,” fremhæver politikommissær Martin Rolighed. 
 
De anholdte fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Aalborg i dag, d. 4. juni 2020 kl. 1000, sigtet for at overtræde straffelovens § 123, dvs. for vidnetrusler; og Anklagemyndigheden vil, af hensynet til den videre efterforskning, anmode om lukkede døre. 

Politiet har ingen yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt. 

 

Mediernes kontaktperson:

Martin Rolighed, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5179 1533
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

27. november 2020

Nordjyllands Politi

Kanonslag beslaglagt ved ransagning

I går aftes, torsdag d. 26. november 2020, slog betjente fra Operativ Efterforskning ved Nordjyllands Politi til mod en 19-årig mands adresse i byen Klarup øst for Aalborg. Her fandt politifolkene en større mængde kanonslag.

24. november 2020

Nordjyllands Politi

Mand stukket med kniv i sommerhusområde

Nordjyllands Politi er tirsdag eftermiddag til stede i et sommerhusområde ved Storvorde, hvor en mand er blevet stukket med kniv i ryggen. Manden ønsker ikke at samarbejde med politiet.

24. november 2020

Nordjyllands Politi

Koordineret politiaktion i større bedragerisag

Politiet ransager i dag ni adresser i Aalborg. Det sker som led i en koordineret politiaktion i en større bedragerisag.