Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

4. juni 2020 08:42

7 personer anholdt i politiaktion

Onsdag den 3. juni 2020 slog adskillige betjente fra Nordjyllands Politi til i en koordineret anholdelsesaktion på flere adresser i Aalborg-området. I alt syv unge mænd blev i forbindelse hermed anholdt. Alle sigtes for vidnetrusler.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Anholdelserne sker på baggrund af længere tids intensivt efterforskningsarbejde, der kan føres tilbage til en sag om grov vold tidligere på året, hvor en gruppe personer – som sympatiserede med den formodede gerningsmand til volden – bagefter truede et vidne i denne voldssag til ikke at udtale sig. 

”Vidnetrusler ser vi med stor alvor på. Man skal som vidne kunne afgive sin forklaring uden at frygte at blive udsat for repressalier – det er et af fundamenterne vores retssamfund er bygget på,” fastslår lederen af politiets efterforskning af sagen, politikommissær Martin Rolighed. 

”Derfor er jeg tilfreds med, at vi kunne skride til anholdelse af syv formodede gerningsmænd til truslerne.” 

Anholdelserne kommer efter et omfattende efterforskningsarbejde, hvor det er lykkedes for politiets efterforskere at få identificeret de syv anholdte personer, der alle er yngre mænd i alderen fra 18 – 33 år, og de nu er sigtet for vidnetrusler. 

 

Fremstilles i grundlovsforhør

Af hensynet til at beskytte politiets videre efterforskningsarbejde så vil politikommissær Martin Rolighed dog ikke udtale sig yderligere om sagens detaljer – herunder om den konkrete voldssag, der førte til, at truslerne mod vidnet blev fremsat. 
 
”Men sagens alvorlighed afspejler sig blandt andet i, at Anklagemyndigheden kræver varetægtsfængsling i fire uger af alle sigtede,” fremhæver politikommissær Martin Rolighed. 
 
De anholdte fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Aalborg i dag, d. 4. juni 2020 kl. 1000, sigtet for at overtræde straffelovens § 123, dvs. for vidnetrusler; og Anklagemyndigheden vil, af hensynet til den videre efterforskning, anmode om lukkede døre. 

Politiet har ingen yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt. 

 

Mediernes kontaktperson:

Martin Rolighed, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5179 1533
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Efterforskning i drabssag fortsætter – 17-årig varetægtsfængslet

Den 17-årige unge mand, der sent i går aftes, den 11. marts 2024, blev anholdt af Nordjyllands Politi, er i dag, den 12. marts 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger frem til den 9. april 2024. Det skete ved et grundlovsforhør, som blev afviklet ved Retten i Hjørring. Fængslingen blev kæret til Landsretten.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

En person mere anholdt i alvorlig voldssag – en mand eftersøges fortsat

Yderligere én af de oprindeligt tre mænd, der den 19. februar 2024 blev efterlyst i offentligheden – fordi de sættes i forbindelse med voldeligt overfald i Aalborg – blev i går aftes anholdt af politifolk i Sydøstjyllands Politi.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Drab i Hjallerup: Tryghedsskabende tiltag iværksættes – efterforskning fortsætter – grundlovsforhør

Nordjyllands Politi vil i løbet tirsdagen være synligt til stede i Hjallerup, hvor en 13-årig pige mandag aften blev dræbt. To formodede gerningspersoner blev kort efter anholdt. Den ene – en 13-årig pige – er blevet løsladt, mens en 17-årig ung mand fortsat er i politiets varetægt.