Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

26. maj 2020 14:52

Ung mand varetægtsfængslet for omfattende tilfælde af bedrageri


Nordjyllands Politi skred i morges, 26. maj 2020, til anholdelse af en 24-årig mand fra Aalborg, som politiet mistænker for ikke under 175 tilfælde af bedrageri på internettet. Pågældende blev i dag varetægtsfængslet i tre uger under et grundlovsforhør i Retten i Aalborg.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Bedrageri-forholdene er primært foregået ved, at den formodede gerningsmand har oprettet salgsannoncer på især dba.dk, hvorefter han har angivet at sælge varer, fortrinsvis elektroniske effekter, fx playstation eller Apple TV – selvom han ikke har været i besiddelse af dem. 
   
”Det er et omfattende tilfælde af bedrageri på internettet, der er tale om i denne sag,” siger politikommissær Troels Jul Kjærgaard, der vurderer, at der er bedraget for over 130.000 kr.  

”Rigtig mange mennesker er blevet snydt, så jeg er tilfreds med, at vi i dag har kunnet skride til anholdelse af den 24-årige mistænkte mand i sagen.” 

 

Vigtig støtte til efterforskningen 

Af hensynet til den verserende efterforskning i sagen så kan politikommissæren ikke gå i detaljer med opklaringsarbejdets enkeltheder, men politikommissær Troels Jul Kjærgaard peger på, at det landsdækkende center for anmeldelse, visitation og indledende efterforskning af it-relateret økonomisk kriminalitet, LCIK, yder vigtig rygdækning til Nordjyllands Politi i sådan en sag. 
 
”Centret sikrede nemlig, at vi hurtigt fik opsamlet og koordineret de mange anmeldelser om bedrageri-forhold, der kom ind fra mange hjørner af landet i denne sag. Det er et vigtigt bidrag til, at vi i dag har haft det fornødne grundlag for at kunne foretage anholdelse af den mistænkte,” siger Troels Jul Kjærgaard. 
 
Nordjyllands Politi fortsætter i de kommende uger efterforskningen af sagen, og politiet kan ikke udelukke, at de fremadrettede efterforskningsskridt giver anledning til, at der føjer sig yderligere anmeldelser til sagen. 
 
Politiet har ingen yderligere information i sagen på nuværende tidspunkt. 
 

Husk den sunde fornuft på nettet

Politikommissær Troels Jul Kjærgaard vil dog gerne benytte lejligheden til helt generelt at minde borgerne om, at man skal huske at udvise forsigtighed, når man handler på internettet. 
 
”Tænk dig om. Brug din sunde fornuft. Hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, så er det ofte tilfældet,” siger politikommissæren, og han understreger, at hvis man får den mindste mistanke om, at man er ved at blive snydt, så skal man stoppe handlen. Straks.  
 
”Tegnene på svindel kan være forskellige, men stol på din mavefornemmelse – så du ikke mister dine penge i en internethandel,” siger Troels Jul Kjærgaard, der fremhæver, at ens penge kan være svære at få igen, når de først er havnet i hænderne på den forkerte – også selvom en gerningsmand dømmes.  
  
Derudover har politiet bl.a. disse gode råd, når man handler på internettet: 

 

  • Er varen meget billig, skal du altid være skeptisk. Der kan fx være tale om en hælervare. Køber du hælervaren, er det også strafbart.
  • Mød sælger ansigt til ansigt, så du kan sikre dig, at du får den vare, du betaler for – og så kan du samtidig tjekke varens stand.
  • Tjek, om sælger er NEM-id valideret.
  • Læs flere råd her: https://politi.dk/forebyg/it-relateret-oekonomisk-svindel/undgaa-bedrageri-ved-privat-koeb-og-salg
  • Er skaden sket? Så anmeld it-kriminalitet til os her: https://politi.dk/anmeld/it-relateret-oekonomisk-kriminalitet

    Mediernes kontaktperson: 

  • Troels Jul Kjærgaard, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5162 3906

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.