Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

26. maj 2020 14:52

Ung mand varetægtsfængslet for omfattende tilfælde af bedrageri


Nordjyllands Politi skred i morges, 26. maj 2020, til anholdelse af en 24-årig mand fra Aalborg, som politiet mistænker for ikke under 175 tilfælde af bedrageri på internettet. Pågældende blev i dag varetægtsfængslet i tre uger under et grundlovsforhør i Retten i Aalborg.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Bedrageri-forholdene er primært foregået ved, at den formodede gerningsmand har oprettet salgsannoncer på især dba.dk, hvorefter han har angivet at sælge varer, fortrinsvis elektroniske effekter, fx playstation eller Apple TV – selvom han ikke har været i besiddelse af dem. 
   
”Det er et omfattende tilfælde af bedrageri på internettet, der er tale om i denne sag,” siger politikommissær Troels Jul Kjærgaard, der vurderer, at der er bedraget for over 130.000 kr.  

”Rigtig mange mennesker er blevet snydt, så jeg er tilfreds med, at vi i dag har kunnet skride til anholdelse af den 24-årige mistænkte mand i sagen.” 

 

Vigtig støtte til efterforskningen 

Af hensynet til den verserende efterforskning i sagen så kan politikommissæren ikke gå i detaljer med opklaringsarbejdets enkeltheder, men politikommissær Troels Jul Kjærgaard peger på, at det landsdækkende center for anmeldelse, visitation og indledende efterforskning af it-relateret økonomisk kriminalitet, LCIK, yder vigtig rygdækning til Nordjyllands Politi i sådan en sag. 
 
”Centret sikrede nemlig, at vi hurtigt fik opsamlet og koordineret de mange anmeldelser om bedrageri-forhold, der kom ind fra mange hjørner af landet i denne sag. Det er et vigtigt bidrag til, at vi i dag har haft det fornødne grundlag for at kunne foretage anholdelse af den mistænkte,” siger Troels Jul Kjærgaard. 
 
Nordjyllands Politi fortsætter i de kommende uger efterforskningen af sagen, og politiet kan ikke udelukke, at de fremadrettede efterforskningsskridt giver anledning til, at der føjer sig yderligere anmeldelser til sagen. 
 
Politiet har ingen yderligere information i sagen på nuværende tidspunkt. 
 

Husk den sunde fornuft på nettet

Politikommissær Troels Jul Kjærgaard vil dog gerne benytte lejligheden til helt generelt at minde borgerne om, at man skal huske at udvise forsigtighed, når man handler på internettet. 
 
”Tænk dig om. Brug din sunde fornuft. Hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, så er det ofte tilfældet,” siger politikommissæren, og han understreger, at hvis man får den mindste mistanke om, at man er ved at blive snydt, så skal man stoppe handlen. Straks.  
 
”Tegnene på svindel kan være forskellige, men stol på din mavefornemmelse – så du ikke mister dine penge i en internethandel,” siger Troels Jul Kjærgaard, der fremhæver, at ens penge kan være svære at få igen, når de først er havnet i hænderne på den forkerte – også selvom en gerningsmand dømmes.  
  
Derudover har politiet bl.a. disse gode råd, når man handler på internettet: 

 

  • Er varen meget billig, skal du altid være skeptisk. Der kan fx være tale om en hælervare. Køber du hælervaren, er det også strafbart.
  • Mød sælger ansigt til ansigt, så du kan sikre dig, at du får den vare, du betaler for – og så kan du samtidig tjekke varens stand.
  • Tjek, om sælger er NEM-id valideret.
  • Læs flere råd her: https://politi.dk/forebyg/it-relateret-oekonomisk-svindel/undgaa-bedrageri-ved-privat-koeb-og-salg
  • Er skaden sket? Så anmeld it-kriminalitet til os her: https://politi.dk/anmeld/it-relateret-oekonomisk-kriminalitet

    Mediernes kontaktperson: 

  • Troels Jul Kjærgaard, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5162 3906

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

15. januar 2021

Nordjyllands Politi

Så du spøgelsesbilisten i morges? Så ring 114

Nordjyllands Politi efterlyser nu vidner i forbindelse med den trafikulykke, som blev anmeldt her til morgen, d. 15. januar 2021 kl. 0330, syd for afkørsel 30 i det sydgående spor, dvs. ud for Støvring i Rebild Kommune. På stedet skete et alvorligt sammenstød mellem to personbiler – hvoraf den ene tilsyneladende kørte i det forkerte spor, altså mod færdselsretningen.

14. januar 2021

Nordjyllands Politi

Indbrudstyv anholdt efter hurtig efterforskning

Natten mellem mandag og tirsdag, d. 11. – 12. januar 2021, var der indbrud på Hobro Postkontor i Adelgade. Ved indbruddet blev der stjålet flere forsendelser, mobiltelefoner og kontorudstyr, men man kunne ikke konstatere, hvordan det var lykkedes for gerningsmanden at komme ind.

13. januar 2021

Nordjyllands Politi

2.166 hastighedssager: "Det går alt for stærkt for alt for mange"

Ned, ned, ned. Farten skal ned. Det er den livsvigtige formaning fra Færdselsafdelingen hos Nordjyllands Politi, der i årets første uge har noteret hele 2.166 hastighedsovertrædelser i politikredsen. Kontrollerne var en del af en national indsats.