Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

8. maj 2021 18:04

Demonstration i Aalborg – derfor mere politi i byen lørdag aften

Lørdag aften den 8. maj 2021 er der anmeldt en demonstration i Aalborg, og byens borgere vil derfor se mere politi i gaderne end normalt.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Gruppen ’Men in Black’ har anmeldt til Nordjyllands Politi, at de lørdag den 8. maj fra kl. 19.00 vil demonstrere i Aalborg. Demonstranterne har meddelt politiet, at de vil starte og slutte deres optog i Kildeparken. Og politiet vil være meget synlige her til aften under demonstrationen, oplyser lederen af politiindsatsen:

”Vores opgave i forbindelse med Men in Blacks demonstration er at sikre tryghed og orden for byens borgere samtidig med, at demonstranterne sikres deres ret til at forsamle og ytre sig, sådan som grundloven foreskriver,” udtaler vicepolitiinspektør Henrik Skals.

Og den opgave er Nordjyllands Politi fuldt forberedte på, pointerer vicepolitiinspektøren.

”Vi har en forventning til demonstranterne om, at de selvfølgelig møder op for at ytre sig. Hvis det viser sig, at nogle af de fremmødte hellere vil bruge energi på at skabe uro eller andet, som ikke er foreneligt med en fredelig demonstration, så griber vi ind,” slår Henrik Skals fast.

For trafikanter er det værd at vide, at demonstranternes optog ventes at bevæge sig fra Kildeparken mod Østre Alle, Karolinelundsvej, Vesterbrogade, Strandvejen, Dannebrogsgade, Kong Hans Gade og sluttelig Vesterbrogade og Vesterbro tilbage til Kildeparken. 

’Men in Black’ demonstrerede også i Aalborg den 9. januar 2021.

Pressens kontakt:


KSN pressetelefon 4022 1240 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.