Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

9. maj 2021 00:18

Demonstration i Aalborg er slut

Efter taler og musik i Kildeparken er ’Men in Blacks’ demonstration i Aalborg lørdag aften den 8. maj 2021 nu slut. Deltagerne er på vej hjem i god ro og orden, meddeler Nordjyllands Politi.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

”Vi har haft en del folk på gaden her til aften, og de har selvfølgelig haft noget at se til. Men det har været inden for det forventelige, og i det store hele er demonstrationen forløbet roligt. Vi har forventningsafstemt undervejs med arrangørerne og haft fat i enkelte deltagere,” sammenfatter vicepolitiinspektør Henrik Skals, leder af aftenens politiindsats.

Han henviser til, at Nordjyllands Politi ved demonstrationens afslutning har sigtet i alt syv personer.

Flere overtrådte fyrværkeriloven – to overtrådte lov om euforiserende stoffer (ved at være i besiddelse af narkotika), mens tre overtrådte ordensbekendtgørelsen ved fornærmelig tiltale.
En enkelt af disse sigtede – en 26-årig mand – blev desuden anholdt. Han er sigtet for at overtræde fyrværkeriloven, våbenloven og lov om euforiserende stoffer.

”Nu er de sidste demonstranter i færd med at forlade Kildeparken i god ro og orden. Alt i alt er det fra vores synspunkt lykkedes at balancere de to hensyn, vi skal have for øje som politi – at demonstranterne får mulighed for at demonstrere og ytre sig, sådan som de har ret til, men at vi samtidig sikrer orden og tryghed i byen,” konkluderer Henrik Skals.

’Men in Blacks’ demonstration varede fra kl. 19.00 til 00.00.

 

KSN (kommandostationen under politiindsatsen) lukker nu ned, og KSN pressetelefonen (4022 1240) vil derfor ikke længere blive besvaret. Pressen henvises til vagtchefens almindelige telefontid.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.