Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

3. juli 2020

Efterforskning af mulig matchfixing standses

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har 3. juli 2020 truffet afgørelse om at standse efterforskningen i sagen om mulig matchfixing relateret til fodboldklubben AaB.

Efterforskningen omhandlede en anmeldelse af såkaldt matchfixing i forbindelse med en superligakamp mellem AaB og OB d. 18. oktober 2019, dvs. en mulig overtrædelse af straffelovens § 279 om bedrageri. Anmeldelsen vedrørte, at flere online spiludbydere havde konstateret et usædvanligt spilmønster i forbindelse med spil på, at AaB’s forsvarsspiller Jores Okore skulle modtage advarsel i kampen. Jores Okore modtog gult kort i kampens 92. minut.

Beslutningen om at standse efterforskningen i sagen skyldes, at politiets vurdering er, at yderligere efterforskningsskridt ikke vil føre til, at der kan rejses sigtelse mod nogen personer i sagen.

Som det har været omtalt i flere medier, har Jores Okore været afhørt til sagen. Han har ikke været sigtet.

 

Ingen beviser

Specialanklager ved Nordjyllands Politi David Schmidt Hvelplund oplyser, at politiet ikke i forbindelse med efterforskningen, herunder afhøring af vidner og gennemgang af økonomiske transaktioner, har fundet beviser for, at Jores Okore eller andre skulle være skyldig i noget strafbart. 

”Og vi skal for at kunne opnå dom i en straffesag uden for enhver rimelig tvivl føre bevis for tiltalens rigtighed. Det er min opfattelse, at en fortsættelse af efterforskningen ikke vil kunne føre til, at vi kan sigte og tiltale nogen. Yderligere efterforskning vil med andre ord ikke kunne tilvejebringe et afgørende bevis i sagen. Derfor standser vi nu efterforskningen," udtaler David Schmidt Hvelplund.” 

 

Nordjyllands Politi har ingen yderligere kommentarer til sagen.

Anmelderen i sagen, Anti Doping Danmark, har mulighed for at klage over politiets afgørelse. 

 

Pressens kontaktperson er:

David Schmidt Hvelplund, specialanklager, Nordjyllands Politi, tlf. 4042 5174
  
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

18. september 2020

Nordjyllands Politi

Tidsbegrænset opholdsforbud i Jomfru Ane Gade og Jomfru Anes Gård i Aalborg

Nordjyllands Politi har for at forhindre spredning af cornavirus/covid-19 udstedt et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsbud for Aalborgs festgade, Jomfru Ane Gade, gældende fra lørdag d. 19. september 2020 kl. 22.00. Samtidig skærper politiet indsatsen i restaurationsmiljøet i hele Nordjylland.

15. september 2020

Nordjyllands Politi

Adskillige tilfælde af tyveri fra varebiler

I løbet af den 14. og 15. september 2020 har Nordjyllands Politi haft cirka 10 tilfælde af tyverier fra varebiler i politikredsen. Gerningsstederne for tyverierne er i en række byer: Storvorde, Gistrup, Kongerslev, Løgstør og Ranum.

14. september 2020

Nordjyllands Politi

Kontrol: Mange kørte for hurtigt gennem vejarbejde

Torsdag 10. september 2020 afholdt Nordjyllands Politi en hastighedsmåling på motorvej E39 ved Rasteplads Vildmosen. Der var på denne strækning nedsat hastighed til 80 km/t på grund af vejarbejde. Færdselspolitiet har netop opgjort status på kontrollen – og resultatet er ikke opløftende. Mange kørte alt for hurtigt gennem vejarbejdet.

Afvis cookies