Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

20. oktober 2019

Konflikt i Lille Vildmose: 33 demonstranter tilbageholdt under fredelige omstændigheder

Nordjyllands Politi har i dag søndag den 20. oktober 2019 under fredelige omstændigheder tilbageholdt 33 demonstranter ved Lille Vildmose, hvor Aalborg Kommune p.t. er i gang med et gravearbejde.

Nordjyllands Politi har siden i fredags den 18. oktober 2019 kl. 07:00 været til stede i Lille Vildmose, hvor Aalborg Kommune er i gang med et gravearbejde. Her har en konflikt mellem lokale lodsejere og kommunen krævet politiets tilstedeværelse.

I dag søndag den 20. oktober kl. ca. 12:30 mødte ca. 200 demonstranter op på stedet. Heraf forsøgte en del at forhindre kommunens arbejde.

”Vi har i udstrakt grad forsøgt os ad dialogens vej, også igen i dag, men det har ikke haft den ønskede effekt. En del personer valgte på et tidspunkt at bryde vores afspærringer og ønskede ikke frivilligt at forlade stedet. Nogle har så også igen kørt store arbejdsmaskiner ind i det afspærrede område med det formål at blokere for kommunens arbejde,” forklarer vicepolitiinspektør Poul Severinsen, Nordjyllands Politi.

Derfor er 33 personer nu administrativt frihedsberøvede, mens fire personer vil blive sigtet for at overtræde straffelovens § 119 stk. 4. 

I henhold til politilovens § 4 har politiet til opgave at forebygge fare for forstyrrelse af den offentlige orden, herunder fare for enkeltpersoner og den offentlige sikkerhed. I den forbindelse kan politiet i nødvendigt omfang afspærre områder og etablere adgangskontrol til områder. Det er denne paragraf, politiet i dag har gjort brug af. 

Politiet vil fortsat være til stede i nødvendigt omfang i Lille Vildmose under kommunens arbejde.

 

Pressens kontakt i sagen:

Poul Severinsen, vicepolitiinspektør, tlf. 2963 2938
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

14. august 2020

Nordjyllands Politi

Politiet søger ejere til tyvekoster

Nordjyllands Politi leder nu efter ejere til formodede tyvekoster, som blev beslaglagt ved en ransagning i Aalborg den 6. august 2020. Kan man genkende sine smykker på billederne, bedes man ringe 114.

11. august 2020

Nordjyllands Politi

Aalborgs havnefront bliver hotspot

Nordjyllands Politi gør med virkning fra tirsdag den 11. august 2020 kl. 14:00 en stor del af Aalborgs populære havnefront til et hotspot. Et klart signal til borgerne om at huske at holde afstand for at reducere risikoen for coronasmitte.

7. august 2020

Nordjyllands Politi

Ældre ægtepar overfaldet – 43-årig mand fremstilles i grundlovsforhør

Nordjyllands Politi rykkede i går aftes ud til et sommerhus i Storvorde, hvor et ældre ægtepar var blevet udsat for et voldeligt overfald. En 43-årig mand er anholdt i sagen og fremstilles i grundlovsforhør i dag.

Afvis cookies