Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

30. juli 2021 14:26

Læsø får ny landbetjent

Den 1. august 2021 går Læsøs politimand Per Nielsen på pension. Landbetjent-stafetten gives videre til Peter Mortensen, der kommer fra Rigspolitiet.

Læsø landbetjente ved indgang

Politiassistent Per Nielsen har været Læsøs landbetjent siden 2009, og der er næppe én på øen, som ikke kender Per – eller for den sags skyld hans kone eller hans tjenestehund Zanto. For på en ø kommer man hinanden ved.

Men nu må øboerne (og kollegerne i Nordjyllands Politi) affinde sig med, at Per Nielsen efter 41 års tro tjeneste i den blå uniform pr. 1. august 2021 går på velfortjent pension. Per Nielsen og hans kone flytter i den forbindelse fra Læsø for at bo tættere på deres datter og børnebørn.

”Per har passet posten som kredsens eneste landbetjent i 12 ½ år, og det har han gjort fortrinligt med en fin fornemmelse for det menneskelige og det lokale. Jeg vil gerne sige Per en stor tak for hans indsats, og jeg ønsker ham alt godt i sin nye hverdag,” lyder det fra vicepolitiinspektør John Henriksen, Frederikshavn Politistation, som er Per Nielsens leder.

 

Ny landbetjent glæder sig til det lokale politiarbejde

John Henriksen har heldigvis en ny dygtig mand klar til at besætte landbetjent-posten: nemlig politiassistent Peter Mortensen fra Rødovre. Han kommer til Læsø med 20 års bred politifaglig erfaring og et stort ønske om at engagere sig i det lokale liv.

”Jeg så, at stillingen som landbetjent på Læsø var ledig, og det satte gang i snakken derhjemme. Efter at have besøgt Læsø og talt med Per og hans kone flere gange, var vi solgt. Vi faldt fuldstændig for øen, både naturen og den venlighed vi mødte herovre,” fortæller 47-årige Peter Mortensen, der blandt andet har arbejdet som hundefører i mange år og kommer fra en stilling som kriminaltekniker i Rigspolitiet.

Peter Mortensen ser frem til den omvæltning, som skiftet til landbetjent uden tvivl bliver:

”Arbejdet med kriminaltekniske undersøgelser er spændende, men jeg vil gerne tilbage i en stilling, hvor relationer til andre mennesker betyder rigtig meget. Så jeg glæder mig enormt til at møde folk og samarbejdspartnere på øen og i det hele taget blive en del af det lokale liv på Læsø,” siger Peter Mortensen.

Politiassistent Peter Mortensen flytter til Læsø sammen med sin kone og børn. Peter Mortensen får efter planen i september en politihundehvalp, som han selv træner op.

 

læsø landbetjente

En afgående og en tiltrædende landbetjent. Per Nielsen ved det skrivebord, der snart bliver Peter Mortensens.

 

Peter Mortensen holder ferie med sin familie frem til 8. august 2021, hvor han formelt påbegynder sit nyt arbejdsliv som landbetjent. 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

14. januar 2022

Nordjyllands Politi

Hjælp politiet med at identificere potentielle tyvekoster

Nordjyllands Politi har i forbindelse med en tyveri-efterforskning hos en mistænkt d. 5. januar 2022 beslaglagt en større mængde af effekter, som politiet mener stammer fra tyveriforhold – og alle disse genstande, mest smykker, ønsker politiet nu at få tilbage i hænderne hos de rette ejerfolk via en efterlysning i offentligheden. De beslaglagte genstande stammer fra en sag, hvor politiet mistænker en person, der var ansat ved Hjemmeplejen i Rebild Kommune, for at stjæle fra ældre borgere i kommunen.

14. januar 2022

Nordjyllands Politi

Sag undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Nordjyllands Politi var i går aftes massivt til stede på og omkring en adresse i Aalborgs Vestby. Vores tilstedeværelse havde baggrund i, at der var mistanke om, at en person i en lejlighed var i besiddelse af et våben

12. januar 2022

Nordjyllands Politi

Hjemmehjælper sigtet for omfattende tyverier mod ældre

Onsdag d. 5. januar 2022 slog efterforskere fra Nordjyllands Politi til og anholdt en mand på 62 år, ansat i Hjemmeplejen i Rebild Kommune, som man mistænker for adskillige tilfælde af tyverier mod ældre borgere i kommunen.