Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

1. februar 2019

Ny efterforskningsgruppe skal bremse indbrud i Himmerland

Nordjyllands Politi intensiverer nu yderligere indsatsen mod indbrud i privat beboelse. Det sker 1. februar 2019, hvor en helt ny såkaldt operativ efterforskningsgruppe – fra lokalstationen i Hobro – skal efterforske og opklare indbrud, der er begået fortrinsvis i Himmerland.

Politilogo på rude

Foto: Thomas Tolstrup

Lederen af Patruljecenter Himmerland,  fg. vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi Allan Overgaard, ser frem til, at den operative efterforskningsgruppe påbegynder sit arbejde.   
 
”Vi intensiverer indsatsen, fordi vi ved, at den krænkelse, borgerne er udsat for, når de har haft indbrud er rigtig stor. De bliver utrygge i eget hjem, og selvom anmeldelserne om indbrud i private hjem falder set over en flereårig periode, vil vi fortsat gøre en ihærdig indsats for yde borgerne tryghed,” fastslår Allan Overgaard.
 
Vicepolitiinspektøren understreger, at selvom borgerne ofte får mange af deres ejendele erstattet efter et indbrud, ja, så sker der desværre det, at også effekter af affektionsværdi stjæles. 

”Og affektionsværdien kan jo ikke umiddelbart erstattes,” understreger Allan Overgaard.   

 
Presset øges på indbrudskriminelle

Derfor er det heller ikke så underligt, at offentligheden har fokus på, at politiet prioriterer opklaringen af indbrud, hvorfor politikredsen da også i en årrække har haft et stort tryk på de kriminelle miljøer. 
 
”Nu intensiverer vi indsatsen ved at lægge et endnu større pres på indbrudstyve, der opererer i Himmerland. Vi vil udnytte alle lovgivningens rammer for at frihedsberøve tyvene. Det er vigtigt for borgernes retsfølelse,” siger Allan Overgaard. 
 
Strafferammen er også forhøjet ved en strafskærpelse i 2017, hvilket betyder, at når man begår et indbrud i et privat hjem, og der er nogen hjemme, så forhøjes straffen med indtil en tredjedel.
 
Vicepolitiinspektøren nævner som eksempel på efterforskningsgruppens arbejde, at man nu blandt andet ved indbrudsbølger kan benytte de øgede resurser og kompetencer til omgående at lægge tyngde i opklaringsarbejde. 
 
”Vi har erfaring for, at indbrud nogle gange kommer i bølger, og dette nye initiativ øger vores parathed til at håndtere disse indbrudsbølger hurtigere, uanset om tyvene er tilrejsende kriminelle eller lokale fra området, og uanset om der er tale om indbrud i privat beboelse, i sommerhuse eller andre former for berigelse.”
 

Forebyggelse stadig enormt vigtig 

Politiets øgede indsats i Himmerland skal dog følges op af en større motivation til, at borgerne sikrer deres hjem bedre. Det mener vicepolitiinspektør Allan Overgaard. 

”Vi kan efterforske og opklare, men borgerne skal i højere grad forebygge mod indbrud. Vi har en række klare råd til borgere, og det er faktisk ret lidt, der skal til, hvis man vil gøre det mere besværligt at være indbrudstyv.”  
 

Pressens kontaktperson er: 

Allan Overgaard, vicepolitiinspektør, 6155 7331

 

Politiets vigtigste råd: 

 Anvend usynlig mærkning. 
     1.          Let omsættelige varer gemmes væk – f.eks. i en værdiboks, dvs. smartphone, tablets, fotoudstyr, ure, smykker og kontanter. 
     2.          Ved ferie eller længere fravær: Parker naboens bil i indkørslen, så det til ser ud som om, at der er nogen hjemme.
     3.          Sørg for, at alle døre og vinduer er forsvarligt låst, når du forlader boligen. Fokus på gode låse i døre og vinduer. 
     4.          Tænd / sluk ure kan anvendes, når du forlader boligen
     5.          Lad naboen holde øje med huset, der gerne må se lidt rodet ud
     6.          Tilmeld dig ”Nabohjælp” 

 

FAKTA

Anmeldte indbrud i Rebild, Mariagerfjord og Vesthimmerlands kommuner: 
I 2015 blev der anmeldt 732 indbrud i privat beboelse
I 2016 blev der anmeldt 588 indbrud i privat beboelse
I 2017 blev der anmeldt 372 indbrud i privat beboelse
I 2018 blev der anmeldt 390 indbrud i privat beboelse
 
Tilmeldte til Nabohjælp i Rebild, Mariagerfjord og Vesthimmerlands kommuner:
Der ses ved indgangen til 2019 at være tilmeldt 3929 husstande til Nabohjælp i de 3 kommuner.
 
 Se mere på DKR.dk

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

18. februar 2020

Nordjyllands Politi

Mistænkeligt dødsfald i Oue

Nordjyllands Politi modtog tirsdag den 18. februar 2020 kl. 06:35 en anmeldelse via 112 om en livløs mand på en adresse i Oue, 9500 Hobro.

12. februar 2020

Nordjyllands Politi

Lastbilkontrol i Herning

Tungvogncenter Nord (TCN) ved Nordjyllands Politi afviklede 6. og 7. februar 2020 en lastbilkontrol i industriområdet Hipark ved Herning.

7. februar 2020

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt få dage efter indbrud

To rumænske mænd brød ind i et byggemarked i Hune og stjal dyrt værktøj. Få dage efter blev anholdt i omkring Skive, mistænkt for indbrud.

Afvis cookies