Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

14. april 2020 14:18

Mange fartforseelser i påskedagene

Nordjyllands Politi skrev cirka 100 færdselssager i løbet af påskeugen. Halvdelen af dem var for at overtræde hastighedsbegrænsningerne. ”Sænk farten. Bare lidt.” Sådan lyder rådet fra Nordjyllands Politi.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det var primært patruljer fra Nordjyllands Politi operative færdselsafdeling og tungvogncenter, der i påskeugen afviklede en række trafikkontroller i politikredsen. 

”Vores indsatsområder i år var først og fremmest Vendsyssel. Det vil sige, at vi især foretog kontroller i Frederikshavn kommune og områderne langs vestkysten Løkken, Blokhus og så lidt længere mod nord, hvor der jo traditionelt er en del besøgende,” forklarer den ansvarlige for Nordjyllands Politis påskekontroller, fg. politikommissær Thomas Ottesen, der oplyser, at betjentene skrev omkring 100 færdselssager i de nævnte områder i løbet af påskeugen.   

Fart fandt vej til bødeblokken

Nordjyllands Politis fokus, når de afviklede kontrollerne, var på to af de såkaldte trafikfarlige forseelser: uopmærksomhed og fart. Og især sidstnævnte overtrædelser fandt ofte vej til betjentenes bødeblok. 

”Af de færdselssager, vi optog, var omkring 50 procent af dem for overskridelser af hastighedsbegrænsningerne. Flere af disse førere er målt til en hastighed, der vil give en frakendelse af førerretten,” siger Thomas Ottesen, der vurderer, at denne kedelige tendens med at træde lidt ekstra på speederen kan skyldes den ekstra plads, der for tiden er på vejene. 

”Men fart er sammen med sprit og uopmærksomhed en af primære årsager til ulykker og deres voldsomhed, så vores råd er helt enkelt: Sænk farten. Bare lidt. Det redder liv,” understreger politikommissæren. 

Også mobil- og selesager

Ligeledes blev der skrevet 20 sager for at tale i mobiltelefon under kørsel samt 5 sager for ikke at have sikkerhedssele på under kørslen.   

”Og en enkelt bilist havde ikke noget kørekort, da han blev standset af os, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret,” tilføjer Thomas Ottensen. 

Som en følge af COVID19 valgte Nordjyllands Politi – ud fra et sundhedsfagligt synspunkt – at aflyse de traditionelle systematiske spritkontroller. 

”Men vores personale griber naturligvis ind, hvis de stopper en trafikant, og man får mistanke til, at føreren er påvirket, ligesom at de enkelte politi-patruljer stadig foretager en spritkontrol af de enkelte bilister, når det skønnes nødvendigt,” understreger Thomas Ottesen. 

 

Fakta fra færdselskontrollen

Allerede på den første indsatsdag blev de fire første fartsyndere målt på E45 med disse hastighedsovertrædelser:   • 1 stk. målt til 177,9 km/t • 1 stk målt til 166,3 km/t
1 stk målt til 157 km/t
1 stk. målt til 151km/t

Læs mere om risici ved for høj fart på www.sikkertrafik.dk 

Mediernes kontaktperson er: 

Thomas Ottesen, fg. politikommissær, Nordjyllands Politi, 5126 9720

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

29. september 2022

Nordjyllands Politi

Sigtelse for databedrageri mod Pinderup Træpiller

Nordjyllands Politi rejste i torsdags, den 22. september 2022, sigtelser for databedrageri mod personkredsen bag virksomheden Pinderup Træpiller. Samtidig efterforsker politiet også trusler mod de sigtede i sagen.

29. september 2022

Nordjyllands Politi

Mobil politistation rykker ud i Frederikshavn

Nordjyllands Politi indsætter på mandag – den 3. oktober 2022 – den mobile politistation på Skaterbanen på Rådhus Allé i Frederikshavn.

28. september 2022

Nordjyllands Politi

To unge mænd fremstilles i grundlovsforhør, sigtet for kvalificeret vold

I dag, onsdag den 28. september kl. 11:00, fremstilles to unge mænd på henholdsvis 17 og 19 år, i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring. Her er de sigtet for flere forhold.

Forslag