Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

20. december 2019 15:03

Ingen ny efterforskning i Pedal Ove-sagen

Nordjyllands Politi iværksætter ingen ny efterforskning i forbindelse med, at Pedal Ove-sagen har været gennemgået i en bog og en tv-dokumentar. Det har politiet i dag, 20. december 2019, besluttet.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

I TV2-dokumentarserien ”Mysteriet om Pedal-Ove” og i Michael Teschls bog ”Den dag Brita forsvandt” stilles der skarpt på den såkaldte ”Pedal Ove”-sag, hvor Ove Thomas Hansen blev dømt og sidenhen under den genoptagne sag frifundet for i december 1981 i Frederikshavn at have dræbt sin fraseparerede kone Brita Hansen.

I dokumentarserien og i bogen ændrer Ove Thomas Hansen sin forklaring om, hvorvidt han var sammen med sin dengang 4-årige søn omkring det formodede gerningstidspunkt, hvilket har betydning for det alibi, som vidner gav ham. 

Ove Thomas Hansen afgik ved døden den 23. november 2019. Allerede af den grund iværksætter Nordjyllands Politi ikke ny efterforskning i anledning af Ove Thomas Hansens ændrede forklaring.

Et af de vidner, som gav Ove Thomas Hansen et alibi på det formodede gerningstidspunkt, forklarer i dokumentarserien og i bogen, at det var usandt, da hun i 1991 – instrueret af to journalister fra Danmarks Radio – hævdede, at hun i 1981 havde givet Frederikshavn Politi denne oplysning om Ove Thomas Hansens færden. Vidnet har angiveligt senere fragået dette igen. Under alle omstændigheder vil et eventuelt strafbart forhold begået af vidner i forbindelse med deres forklaringer under sagen være forældet, ligesom de pågældende journalister i dag begge er døde. Allerede af disse grunde vil der heller ikke blive indledt efterforskning i den forbindelse. 

Det er Nordjyllands Politis vurdering, at der heller ikke i øvrigt i dokumentarserien eller i bogen er fremkommet oplysninger, som kan begrunde fornyet efterforskning i forbindelse med den 38 år gamle drabssag.

Nordjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen. 
 

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.

8. april 2024

Nordjyllands Politi

36-årig mand varetægtsfængslet efter knivstik

Den 36-årige mand, der søndag aften blev anholdt i forbindelse med et tilfælde af knivstikkeri begået i Hobro, er i dag, den 8. april 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Offeret, en 35-årig mand, blev behandlet på sygehuset for sine skader, men han var dog ikke i livsfare. ​

6. april 2024

Nordjyllands Politi

48-årig mand anholdt for tricktyverier

I går aftes, den 5. april 2024 kl. 19.08, blev en 48-årig mand anholdt af Nordjyllands Politi. Politiet sigter manden for en stribe af tricktyverier. Den mistænkte er dags dato, den 6. april, blev varetægtsfængslet. ​